Изберете страница

Да останеш без ток, или къде можем да сменим батерията на своя iPhone най-бързо, евтино и безпроблемно

След като написах безброй статии за намалението на цената при смяна на батерията на iPhone до края на миналата година и многократно напомнях и подсещах, сега, когато промоцията отдавна изтече, се оказа, че чисто по нашенски, чакайки последния момент, в нашето семейство е останал iPhone 7 на мъжа ми, чиято батерия вчера сдаде багажа изневиделица. Да, на всички е ясно, че сме свикнали да чакаме и да отлагаме до последния момент дори важните неща, а когато и забравим накарая, се изправяме пред подобни непредвидени ситуации, които налагат бърза и точна намеса.

Когато мъжът ми се обади вчера с новината, че батерията на телефонът му не държи и пада светкавично, аз се сетих, че трябваше да я сменим още преди месеци, но вайкането и тюхкането са нещо, което съвсем не можа е от полза в такъв момент. Поради спецификата на работата си, той не може да остане без телефон за повече от няколко часа, а за дни въобще не става въпрос, така че веднага се отправих към търсачката на Google, за да проверя как стоят нещата в оторизираните сервизи у нас. Всъщност те са три – iStyle, Булграм и Creative Center и аз трябваше да проверя в кой от тях замяната ще стане на деня, в който оставя устройството и разбира се на каква цена. Тук обаче нещата започнаха да стават отчайващи, защото връзката със сервизите, поради натовареността им е доста трудна. Първо успях да се свържа с Булграм, където любезна дама ме уведоми, че цената на замяната е 96 лв, НО… разбира се веднага се появи едно голямо НО, при това доста важно за моя избор. Цената в този сервиз е толкова, ако замяната стане за до десет работни дни, а ако искам това да се случи на деня, трябва да доплатя още 99 лв… не само заради парите, които съвсем не са маловажни, но и заради времето този вариант отпадна веднага и потърсих отново сервиза на iStyle, като същевременно бях изпратила писмено запитване и до Креатив център. За съжаление в сервиза не вдигнаха телефона, което ме накара да звънна в магазина, намиращ се също в мол Сердика. Оказа се, че цената за замяна на батерията на iPhone 7 е 90, повтарям 90 български лева, като при това процедурата става за час! Направо не можех да повярвам на ушите си и затова, колкото и тъпо да звучеше, попитах момчето многократно, дали няма някаква грешка. Изпратих и писмено запитване до сервиза, за да бъда абсолютно сигурна. Докато чаках потвърждение, получих отговор и от Креатив, който обаче съвсем не ми хареса. В имейла беше посочена цена от 96 лв, но с неприятното уточнение, че към момента тя ще отнеме 2 – 3 дни… Вече доста притеснена от факта, че ми остава един единствен вариант, получих потвърждение от iStyle, което разсея облаците над главата ми – в десет часа днес имах уговорка да занеса телефона в сервиза и той щеше да бъде отремонтиран за час и готов за употреба веднага след това, при това на невероятно ниската цена от 90 лв за оригинална батерия, като в много частни сервизи на тази, че дори и по-висока цена се предлагат китайски ментета и се добавя известна сума за работа и за експресна услуга в рамките на деня.

Сега, когато пиша тези редове, чакам да получа съобщение от сервиза, за да отида да си прибера телефончето, като в движение ще добавя резултата, но не се съмнявам, че iStyle ще оправдае доверието ми и бързах да споделя с вас преживяванията си, защото често се случва човек да изпадне в подобна ситуация и трябва да знаете към кого да се обърнете и кой ще ви свърши работа най-бързо и на най-приемлива цена.

Любопитното в моята ситуация е, че макар и да знам чудесно, че в момента няма как да се свържа с мъжа ми, многократно посягам към телефона, за да му се обадя, или да му пиша съобщение… Да, до толкова сме свикнали да бъдем свързани и мобилни в наши дни, че телефоните са се превърнали в неразделна част от ръката ни, а без тях се чувстваме някак си странно неспокойни. Не мога да си представя как работи той в момента и колко ли пъти е посегнал да се обади, или да провери съобщенията си, но съм сигурна, че телефонът наистина му липсва. За щастие това неудобство ще бъде отстранено след броени минути и тогава ще изчакам само да ми се обади, за да му кажа, че може да мине през къщи и да си го вземе. Пак се разприказвах много, но целта на упражнението беше да изкажа благодарността си към iStyle и прекрасните служители на фирмата, които са тук, когато ни се наложи! Знам, че България не не София и това, че фирмата е локализирана само в нашия град е пречка пред много от вас, но при скоростта с която се работи и възможността да се уговорите предварително за ден и час, това не би трябвало да е огромен проблем. Искренно ви препоръчвам да използвате услугите им при нужда, вече не само от прочетеното, но и от личен опит! Благодаря iStyle! Благодаря за коректното отношение, благодаря, че ме изтърпяхте с всичките ми притеснения и въпроси, благодаря за бързината и коректността, благодаря, че ви има! Ето съобщението дойде, отивам да си прибера телефончето!

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This