Последната бета версия на watchOS 6 сочи, че Apple планира да пусне нови модели кермичен и титаниев Apple Watch следващи месец.
Открити от iHelpBR, данните съдържат стартовата анимация на екрана за настройки на часовника, която наподобява задната конструкция на Apple Watch, включително и типа модел и думите “Designed by Apple in California”. Те ясно сочат 44 мм титаниев и 44 мм керамичен корпус, а iHelpBR е намерил подобни доказателства и за 40 мм модели.
Всъщност още през февруари, уважаваният анализатор Минг-Чи Куо прогнозира, че компанията ще въведе нов дизайн керамичен корпус и тези данни явно потвърждават твърдението му. Apple представи модели Edition още със Series 2, които бяха направени от керамика, а цените им започваха от 1299 долара и продължи да предлага такива асовници със Series 3, но не и в Series 4. Настоящите модели имат керамичен гръб, но данните сочат, че компанията ще предложи нов модел от висок клас и изглежда можем да очакваме изцяло нов титаниев вариант, който ще в унисон с току-що излязлата титаниева Apple Card. Не е ясно дали тай ще замени стоманения, или ще се предлага заедно с него, като допълнителна опция, но според прогнозите на Куо, Japan Display ще произвежда OLED дисплеите за новите Apple Watch Series 5, които ще излязат на пазара през втората полвина на годината.