След около месец Apple трябва да представи новите си модели iPhone, Apple Watch, AirPods 3 както и преработен iPad mini. В последния си бюлетин Марк Гурман от Bloomberg обобщава всичко, което се очаква от компанията тази есен.

Според него тазгодишният iPhone ще е класически модел S на Apple и вероятно ще носи името iPhone 13. Гурман очаква същите размери на дисплея, но с по-малък прорез, нови възможности за камерата, по-бърз чип А15 и ProMotion дисплей с честота на опресняване 120 Hz за моделите Pro.

Що се отнася до Apple Watch Series 7, часовниците ще са преработени с по-плоски дисплеи, актуализирана технология за екрана и по-бърз процесор. Говори се, че Apple ще пренесе плоския дизайн на ръбовете и при часовниците си и, че подготвя варианти на функцията Time to Walk за абонати на Fitness+, Time to Run и Audio Meditations.

Гурма е убеден, че следващият модел AirPods ще има нови дизайнерски затварящи елементи от AirPods Pro, включително нова фирма на ухото и по-къси стъбла. Според него това ще е най-значимата актуализация на слушалките от 2016 насам. Слуховете предполагат още, че AirPods 3 няма да предлагат ANC или Trnparency Mode, въпреки че новият им дизайн ще помогне за по-добра изолация на звука.

Според Гурман iPad mini 6 е предназначен да се превърне в любимецът на феновете с по-тънки рамки и пълен редизайн. Според слуховете устройството ще включва чип А15, USB-C конектор и магнитен Smart Connector, подобен на този на iPad Air/Pro.

Въпреки, че следващият MacBook Pro не се очаква да бъде представен по време на събитието през септември, Гурман твърди, че обновеният 14 инчов и 16 инчов модел с чип М1Х ще бъде пуснат в продажба до двегодишнината на настоящия MacBook Pro. Според други източници той ще използва miniLED технология на екрана.