Нов патент, подаден от Apple разкрива, че компанията се готви да смени своя Lightning конектор, като го направи водоустойчив, така че потребителите да могат да използват любимите си аксесоари, дори и когато телефоните им са мокри.

Базата данни на Службата за патенти и търговски марки на САЩ сочи, че Apple планира да обнови своя конектор, който ще затваря входа, когато бъде вкаран в устройството. Уплътнението ще предотвратява навлизането на вода в жака, така че потребителите ще могат да използват различни аксесоари и в басейна например. Въпреки, че някой модели iPhone са водоустойчиви, те все още могат да се повредят при намокряне по време на зареждане, което означава, че именно един подобен конектор би разрешил проблема.

Патентът обяснява, че входът ще бъде запечатан с помощта на комбинация от устойчиви бутала, които ще се използват и като вибрационен мотор. Трябва да отбележим, че не всеки патент, подаден от компанията се превръща в реален продукт, така че фактът, че този документ е подаден, съвсем не означава, че скоро ще видим на пазара новия конектор, но определено сочи усилията на Apple в тази насока.