По-рано тази година, Apple обеща, че ще почисти от своя App Store всички остарели, неподдържани приложения, които вече не отговарят на изискванията или не функционират правилно. Тази чистка вече е в ход, по данни на компанията Sensor Tower, които сочат, че броят на отстранените през октомври приложения се е увеличил с 238%. Според проучванията, най-много са свалените от App Store игри.

Apple даде краен срок на разработчиците, които искат техните вече остарели приложения да бъдат пощадени, до 7 септември, но не предприе незабавни действия след изтичането му. През октомври обаче, 47 300 приложения вече са свалени от магазина, твърди Sensor Tower.

Всъщност компанията регулярно почиства своя магазин, но броят на премахнатите приложения през миналия месец е над три пъти по-висок тези за периода от януари до септември, което е ясен знак, че обещаната чистка вече е в ход.

Както знаете, iOS вече предупреждава, когато изтеглите приложение, което може да забави работата на вашия iPhone, но явно след проверката, ще го виждаме на екрана още по-рядко.