Изберете страница

Голямото почистване в App Store вече започна

По-рано тази година, Apple обеща, че ще почисти от своя App Store всички остарели, неподдържани приложения, които вече не отговарят на изискванията или не функционират правилно. Тази чистка вече е в ход, по данни на компанията Sensor Tower, които сочат, че броят на отстранените през октомври приложения се е увеличил с 238%. Според проучванията, най-много са свалените от App Store игри.

Apple даде краен срок на разработчиците, които искат техните вече остарели приложения да бъдат пощадени, до 7 септември, но не предприе незабавни действия след изтичането му. През октомври обаче, 47 300 приложения вече са свалени от магазина, твърди Sensor Tower.

Всъщност компанията регулярно почиства своя магазин, но броят на премахнатите приложения през миналия месец е над три пъти по-висок тези за периода от януари до септември, което е ясен знак, че обещаната чистка вече е в ход.

Както знаете, iOS вече предупреждава, когато изтеглите приложение, което може да забави работата на вашия iPhone, но явно след проверката, ще го виждаме на екрана още по-рядко.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This