Изберете Страница

Голямото почистване в App Store вече започна

По-рано тази година, Apple обеща, че ще почисти от своя App Store всички остарели, неподдържани приложения, които вече не отговарят на изискванията или не функционират правилно. Тази чистка вече е в ход, по данни на компанията Sensor Tower, които сочат, че броят на отстранените през октомври приложения се е увеличил с 238%. Според проучванията, най-много са свалените от App Store игри.

Apple даде краен срок на разработчиците, които искат техните вече остарели приложения да бъдат пощадени, до 7 септември, но не предприе незабавни действия след изтичането му. През октомври обаче, 47 300 приложения вече са свалени от магазина, твърди Sensor Tower.

Всъщност компанията регулярно почиства своя магазин, но броят на премахнатите приложения през миналия месец е над три пъти по-висок тези за периода от януари до септември, което е ясен знак, че обещаната чистка вече е в ход.

Както знаете, iOS вече предупреждава, когато изтеглите приложение, което може да забави работата на вашия iPhone, но явно след проверката, ще го виждаме на екрана още по-рядко.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone през 2022 година на фона на цялостното забавяне на пазара на смартфони, твъди Bloomberg. Компанията е поръчала 90 милиона бройки iPhone 14, колкото и iPhone 13 през същия период на миналата година. Apple очаква да произведе...

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Apple планира да увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо, въпреки че не разкрива точни цифри. В свой пост в Twitter той посочва, че средната продажна цена на цялата гама iPhone 14 ще се увеличи с около 15% в сравнение с...

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията най-сетне се завръща с последната iOS 16 beta 5. Това беше едно от най-честите желания на потребителите, след като Apple го премахна с пускането на iPhone X. За да бъде активирана опцията, ще трябва да посетите настройките и секцията “батерия”....

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This