Изберете страница

Голямото почистване в App Store вече започна

По-рано тази година, Apple обеща, че ще почисти от своя App Store всички остарели, неподдържани приложения, които вече не отговарят на изискванията или не функционират правилно. Тази чистка вече е в ход, по данни на компанията Sensor Tower, които сочат, че броят на отстранените през октомври приложения се е увеличил с 238%. Според проучванията, най-много са свалените от App Store игри.

Apple даде краен срок на разработчиците, които искат техните вече остарели приложения да бъдат пощадени, до 7 септември, но не предприе незабавни действия след изтичането му. През октомври обаче, 47 300 приложения вече са свалени от магазина, твърди Sensor Tower.

Всъщност компанията регулярно почиства своя магазин, но броят на премахнатите приложения през миналия месец е над три пъти по-висок тези за периода от януари до септември, което е ясен знак, че обещаната чистка вече е в ход.

Както знаете, iOS вече предупреждава, когато изтеглите приложение, което може да забави работата на вашия iPhone, но явно след проверката, ще го виждаме на екрана още по-рядко.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This