Изберете Страница

Голямото почистване в App Store вече започна

По-рано тази година, Apple обеща, че ще почисти от своя App Store всички остарели, неподдържани приложения, които вече не отговарят на изискванията или не функционират правилно. Тази чистка вече е в ход, по данни на компанията Sensor Tower, които сочат, че броят на отстранените през октомври приложения се е увеличил с 238%. Според проучванията, най-много са свалените от App Store игри.

Apple даде краен срок на разработчиците, които искат техните вече остарели приложения да бъдат пощадени, до 7 септември, но не предприе незабавни действия след изтичането му. През октомври обаче, 47 300 приложения вече са свалени от магазина, твърди Sensor Tower.

Всъщност компанията регулярно почиства своя магазин, но броят на премахнатите приложения през миналия месец е над три пъти по-висок тези за периода от януари до септември, което е ясен знак, че обещаната чистка вече е в ход.

Както знаете, iOS вече предупреждава, когато изтеглите приложение, което може да забави работата на вашия iPhone, но явно след проверката, ще го виждаме на екрана още по-рядко.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This