Изберете Страница

Големият процент крашове на iPhone дава известна надежда на Android

iOS може да е „най-напредналата мобилна операционна система в света“ според Apple, но ново проучване сочи, че тя не е най-надеждната. Според него, проблемите с производителността и високият процент крашове на iPhone през последната година, са направили Android по-стабилна. Двете най-слаби звена по тези показатели се оказват iPhone 6 и iPhone 6s.

Android все още търпи критики за това, че е несигурна и ненадеждна, но със значителните подобрения на Google, направени през последните години, това вече не е така и го доказва доклада „ State of Mobile Device Performance and Health” на Blancco – доверена охранителна фирма, сертифицирана и препоръчана от 18 национални и международни органи на управление.

Отчетите на Blancco за ефективността на устройствата, се публикуват на всеки три месеца, възоснова на данни, получени от собствена диагностична платформа и събрани от милиони iOS и Android устройсва в Северна Америка, Европа и Азия.

Т.нар. „failure rate” взима под внимание проблемите с хардуера и софтуера, включително и надеждността на приложенията от трети страни, разработени за двете платформи.

Докато процентът при Android намалява с течение на времето и от 85% през Q4 на 2015 година и 44% през Q1 на 2016 година, вече е 35% през Q2 на 2016 година, то при iOS ситуацията е точно обратната – от 15% през Q4 на 2015 година, той нараства до зашеметяващите 62% през четвъртото тримесечие на 2016 година.

iPhone 6 има най-слабите показатели в продължение на четири последователни тримесечия, но и iPhone 7/7 Plus не са безпроблемни, според анализите на Blancco. Крашване на приложения, прегряване и други подобни неизправности са най-често срещаните проблеми при iPhone потребителите. Facebook, Instagram и Snapchat – три от най-популярните социални мрежи, всъщност притежават най-нестабилните приложения от трети страни за iOS, които са претърпели най-много сривове.

При Android най-честите проблеми са свързани с камерата и USB порта, а устройствата, които най-много страдат от тях са тези на Samsung, които имат най-висок процент крашове за пет поредни тримесечия, но това все още е по-малко (16%), от колкото при iPhone.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This