Изберете Страница

Големият процент крашове на iPhone дава известна надежда на Android

iOS може да е „най-напредналата мобилна операционна система в света“ според Apple, но ново проучване сочи, че тя не е най-надеждната. Според него, проблемите с производителността и високият процент крашове на iPhone през последната година, са направили Android по-стабилна. Двете най-слаби звена по тези показатели се оказват iPhone 6 и iPhone 6s.

Android все още търпи критики за това, че е несигурна и ненадеждна, но със значителните подобрения на Google, направени през последните години, това вече не е така и го доказва доклада „ State of Mobile Device Performance and Health” на Blancco – доверена охранителна фирма, сертифицирана и препоръчана от 18 национални и международни органи на управление.

Отчетите на Blancco за ефективността на устройствата, се публикуват на всеки три месеца, възоснова на данни, получени от собствена диагностична платформа и събрани от милиони iOS и Android устройсва в Северна Америка, Европа и Азия.

Т.нар. „failure rate” взима под внимание проблемите с хардуера и софтуера, включително и надеждността на приложенията от трети страни, разработени за двете платформи.

Докато процентът при Android намалява с течение на времето и от 85% през Q4 на 2015 година и 44% през Q1 на 2016 година, вече е 35% през Q2 на 2016 година, то при iOS ситуацията е точно обратната – от 15% през Q4 на 2015 година, той нараства до зашеметяващите 62% през четвъртото тримесечие на 2016 година.

iPhone 6 има най-слабите показатели в продължение на четири последователни тримесечия, но и iPhone 7/7 Plus не са безпроблемни, според анализите на Blancco. Крашване на приложения, прегряване и други подобни неизправности са най-често срещаните проблеми при iPhone потребителите. Facebook, Instagram и Snapchat – три от най-популярните социални мрежи, всъщност притежават най-нестабилните приложения от трети страни за iOS, които са претърпели най-много сривове.

При Android най-честите проблеми са свързани с камерата и USB порта, а устройствата, които най-много страдат от тях са тези на Samsung, които имат най-висок процент крашове за пет поредни тримесечия, но това все още е по-малко (16%), от колкото при iPhone.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

След старта на iPhone 15 идват и първите резултати от тестове на батерията, които обикновено са сред параметрите, вълнуващи най-много потребителите. Apple изтъкна ефективността на 3 nm A17 Pro, така че очакванията бяха iPhone 15 Pro и 15 Pro Max да заемат първото...

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес. След повече от три месеца бета тестове, актуализацията ще е достъпна за iPhone Xr и по-нови модели и ще донесе множество нови функции и подобрения. StandBy StandBy е нов режим на екрана, който ви предоставя полезна информация,...

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Най-очакваните продукти, които Apple представи на своето есенно събитие Wonderlust снощи разбира се са четирите модела от серията iPhone 15. За съжаление, поне за мен, тръпката от представянето на новите продукти някак си вече не е същата, тъй като 99% от слуховете до...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This