Изберете страница

Големият процент крашове на iPhone дава известна надежда на Android

iOS може да е „най-напредналата мобилна операционна система в света“ според Apple, но ново проучване сочи, че тя не е най-надеждната. Според него, проблемите с производителността и високият процент крашове на iPhone през последната година, са направили Android по-стабилна. Двете най-слаби звена по тези показатели се оказват iPhone 6 и iPhone 6s.

Android все още търпи критики за това, че е несигурна и ненадеждна, но със значителните подобрения на Google, направени през последните години, това вече не е така и го доказва доклада „ State of Mobile Device Performance and Health” на Blancco – доверена охранителна фирма, сертифицирана и препоръчана от 18 национални и международни органи на управление.

Отчетите на Blancco за ефективността на устройствата, се публикуват на всеки три месеца, възоснова на данни, получени от собствена диагностична платформа и събрани от милиони iOS и Android устройсва в Северна Америка, Европа и Азия.

Т.нар. „failure rate” взима под внимание проблемите с хардуера и софтуера, включително и надеждността на приложенията от трети страни, разработени за двете платформи.

Докато процентът при Android намалява с течение на времето и от 85% през Q4 на 2015 година и 44% през Q1 на 2016 година, вече е 35% през Q2 на 2016 година, то при iOS ситуацията е точно обратната – от 15% през Q4 на 2015 година, той нараства до зашеметяващите 62% през четвъртото тримесечие на 2016 година.

iPhone 6 има най-слабите показатели в продължение на четири последователни тримесечия, но и iPhone 7/7 Plus не са безпроблемни, според анализите на Blancco. Крашване на приложения, прегряване и други подобни неизправности са най-често срещаните проблеми при iPhone потребителите. Facebook, Instagram и Snapchat – три от най-популярните социални мрежи, всъщност притежават най-нестабилните приложения от трети страни за iOS, които са претърпели най-много сривове.

При Android най-честите проблеми са свързани с камерата и USB порта, а устройствата, които най-много страдат от тях са тези на Samsung, които имат най-висок процент крашове за пет поредни тримесечия, но това все още е по-малко (16%), от колкото при iPhone.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This