Само няколко дни ни делят от премиерана на най-очаквания смартфон тази година – iPhone 8, или както и да се нарича десетия юбилеен модел на Apple. Той ще бъде представен на 12 септември в конферентната зала Steve Jobs Theater в новия кампус Apple Park, а скоро след това ще излезе на пазара – може би на 22 септември. Не е нужно да чакаме толкова обаче, за да видим най-впечатляващата промяна, която ще донесе той. Наред с множеството нови функции в десетия юбилеен модел, дисплеят му ще бъде основния акцент и няколко подходящи снимки го доказват по един чудесен начин.

Вече всеки може да си купи макет на iPhone 8, а в тези кадри той е сравнен с различни модели iPhone, пускани през десетте години до сега. По този начин снимките показват колко е увеличен размера от оригиналния iPhone до сега, но и колко впечатляващ е новия дизайн на екрана, в сравнение с по-старите модели. Почти невидимите рамки го правят наистина голям, като дори изрязаната част в горния му край, където ще се помещава предната камера и различните сензори, ни се струва поносима.

Тук iPhone 8 е поставен до оригиналния iPhone:

Следва сравнение с iPhone 5:

iPhone 6 ни донесе 4.7 и 5.5 инчовите дисплеи, а iPhone 6s и iPhone 7– цветовете Rose Gold и Black:

С iPhone 8 ще получим един още по-голям, ярък и енергоефективен дисплей, в почти същото тяло, както и нова разцветка – Blush Gold, и още по-големи опции за съхранение, като вградената памет ще достигне внушителните 512 GB. Разбира се няма как да пропуснем премахването на емблематичния хоум бутон, както и замяната на сензора за пръстови отпечатъци Touch ID със система за лицево разпознаване, подсигурена от 3D камерата и множество сензори, които ще направят биометричната идентификация още по-сигурна, бърза и ефективна дори в пълен мрак.

Какви изненади ни е подготвила Apple за десетия рожден ден на своя iPhone, ще разберем само след няколко дни – на 12 септември, когато той най-сетне ще бъде представен, за да опровергае, или потвърди слуховете за себе си.