Изберете страница

Възможността за бекъп на съобщенията в iCloud ще бъде добавена в следващ ъпдейт

На WWDC 2017, когато Apple демонстрира за пръв път iOS 11, тя обяви и функцията за архивиране на съобщения в iCloud, но за съжаление я премахна в един момент от бета тестовете.

След пускане на официалната версия, стана ясно, че удобната опция не съществува в настройките и ще бъде активирана в даден момент в близко бъдеще с нова актуализация.

Тя е изключително полезна за тези, които обичат да запазват старите си кореспонденции, тъй като те ще се съхраняват в облака и ще се синхронизират при необходимост с всички устройства, в които е вписан акаунта, а на самите тях ще се пазят само най-новите, спестявайки ценно място.

AppleInsider твърди, че функцията е премахната в петата бета версия на iOS 11, а самата компания обяви, че ще я върне в близко бъдеще с някоя от следващите актуализации на операционната система. Това ще се случи и с новата Apple Pay Cash, която ще позволи изпращане на парични преводи, чрез iMessage, както и с AirPlay 2.

За първите 24 часа след пускането си iOS 11 е инсталирана на 10% от устройствата, което е по-малко, в сравнение с iOS 10 миналата година, но се очаква процентите рязко да се увеличат през уикенда, когато потребителите имат повече свободно време да актуализират устройствата си.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This