На WWDC 2017, когато Apple демонстрира за пръв път iOS 11, тя обяви и функцията за архивиране на съобщения в iCloud, но за съжаление я премахна в един момент от бета тестовете.

След пускане на официалната версия, стана ясно, че удобната опция не съществува в настройките и ще бъде активирана в даден момент в близко бъдеще с нова актуализация.

Тя е изключително полезна за тези, които обичат да запазват старите си кореспонденции, тъй като те ще се съхраняват в облака и ще се синхронизират при необходимост с всички устройства, в които е вписан акаунта, а на самите тях ще се пазят само най-новите, спестявайки ценно място.

AppleInsider твърди, че функцията е премахната в петата бета версия на iOS 11, а самата компания обяви, че ще я върне в близко бъдеще с някоя от следващите актуализации на операционната система. Това ще се случи и с новата Apple Pay Cash, която ще позволи изпращане на парични преводи, чрез iMessage, както и с AirPlay 2.

За първите 24 часа след пускането си iOS 11 е инсталирана на 10% от устройствата, което е по-малко, в сравнение с iOS 10 миналата година, но се очаква процентите рязко да се увеличат през уикенда, когато потребителите имат повече свободно време да актуализират устройствата си.