Множество слухове сочат, че Apple подготвя наследник на AirPods Pro, който ще дебютира през първата половина на следващата година. Досега подробностите за това, което компанията разработва, бяха доста скромни, което не е изненада, имайки предвид тайната, в която гигантът се опитва да зпази своите бъдещи продукти. Сега нов теч предполага, че второто поколение AirPods Pro може да пристигне в два размера. Инсайдерът Mr-White сподели в Twitter изображение на вътрешни компоненти, за които се предполага, че принадлежат на бъдещите слушалки:


Можете да забележите, че компонентите са в два размера, което предизвиква и спекулациите, но от друга страна компанията може да експериментира с два размера на един и същ хардуер, като аудио чип и драйвери. Възможно е също и малкият размер да е предназначен за AirPods Pro Lite, за които чухме доста слухове напоследък.

Говорейки за чипове обаче, инсайдерът споменава, че AirPods Pro 2 може да използват чип W2. Той ще наследи W1, който се използва в стандартните AirPods и някои модели Beats и дава възможност за безпроблемно сдвояване и запазване на батерията. Към този момент не става ясно какви промени ще донесе W2, но предишни изтичания също споменават нов чип за следващите безжични слушалки на компанията.

Освен тази промяна, слуховете сочат и нов дизайн с премахване на стъблото във второто поколение AirPods Pro. Това би им осигурило по-лесно управлям профил, подобен на Galaxy Buds. Този дизайн осигурява също така и по-добро прилягане и по-малък риск от изпадане от ухото. С добавянето на два размера, купувачите биха могли да изберат най-подходящия за себе си, що се отнася до уплътняване на ушния канал и постигане на по-добра шумоизолация.