Изберете страница

Втората бета версия на iOS 11.1 връща любимия на мнозина 3D Touch жест за бърз достъп до App Switcher

Имаме добри новини – Превключването на отворените приложения на iPhone, чрез 3D Touch жеста, премахнат в iOS 11, се завръща във втората бета версия на iOS 11.1, която компанията пусна в понеделник.

Функцията улесняваше потребителите, които разполагат с iPhone модел 6s или по-нов, които трябваше само да натиснат по-силно в лявата страна на екрана, за достъп до App Switcher, вместо да се налага да използват хоум бутона.

Този така полезен жест беше премахнат от разработчиците на Apple в iOS 11, което предизвика недоволство сред феновете на операционната система и Крейг Федериги обеща, че той ще бъде върнат с някоя от следавщите актуализации. Явно това ще бъде iOS 11.1, която най-вероятно ще бъде пусната официално следващия месец, заедно с премиерата на iPhone X на пазара.

Останалите функции, които липсват в текущите версии на операционната система са бекъп на съобщенията от iMessage в iCloud и новата услуга Apple Pay Cash, която ще позволи изпращане на пари на приятели, чрез Apple Pay и iMessage.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This