Имаме добри новини – Превключването на отворените приложения на iPhone, чрез 3D Touch жеста, премахнат в iOS 11, се завръща във втората бета версия на iOS 11.1, която компанията пусна в понеделник.

Функцията улесняваше потребителите, които разполагат с iPhone модел 6s или по-нов, които трябваше само да натиснат по-силно в лявата страна на екрана, за достъп до App Switcher, вместо да се налага да използват хоум бутона.

Този така полезен жест беше премахнат от разработчиците на Apple в iOS 11, което предизвика недоволство сред феновете на операционната система и Крейг Федериги обеща, че той ще бъде върнат с някоя от следавщите актуализации. Явно това ще бъде iOS 11.1, която най-вероятно ще бъде пусната официално следващия месец, заедно с премиерата на iPhone X на пазара.

Останалите функции, които липсват в текущите версии на операционната система са бекъп на съобщенията от iMessage в iCloud и новата услуга Apple Pay Cash, която ще позволи изпращане на пари на приятели, чрез Apple Pay и iMessage.