Изберете страница

Втората бета версия на iOS 11.1 връща любимия на мнозина 3D Touch жест за бърз достъп до App Switcher

Имаме добри новини – Превключването на отворените приложения на iPhone, чрез 3D Touch жеста, премахнат в iOS 11, се завръща във втората бета версия на iOS 11.1, която компанията пусна в понеделник.

Функцията улесняваше потребителите, които разполагат с iPhone модел 6s или по-нов, които трябваше само да натиснат по-силно в лявата страна на екрана, за достъп до App Switcher, вместо да се налага да използват хоум бутона.

Този така полезен жест беше премахнат от разработчиците на Apple в iOS 11, което предизвика недоволство сред феновете на операционната система и Крейг Федериги обеща, че той ще бъде върнат с някоя от следавщите актуализации. Явно това ще бъде iOS 11.1, която най-вероятно ще бъде пусната официално следващия месец, заедно с премиерата на iPhone X на пазара.

Останалите функции, които липсват в текущите версии на операционната система са бекъп на съобщенията от iMessage в iCloud и новата услуга Apple Pay Cash, която ще позволи изпращане на пари на приятели, чрез Apple Pay и iMessage.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This