Изберете Страница

Всичко, което Apple представи на второто си хардуерно събитие

Тази година нищо не е същото и това в пълна сила важи за хардуерните събития на Apple, които като че ли заприличаха на сериал – по малко и на често. След като миналия месец компанията ни представи Apple Watch 6 и новите iPad, снощи най-сетне дойде ред на това, което феновете очакваха с най-голямо нетърпение – iPhone 12. Както вече знаехме от множеството слухове и изтичания, Apple представи цели четири нови модела и в добавка HomePod mini – по-малката и по-евтина версия на интелигентния си високоговорител.

Събитието започна с HomePod mini – интелигентният високоговорител е със сферична форма и сензорен екран за управление, предлага се в черно и бяло и ще струва само 99 долара. Комбинация от няколко мини колонки може да възпроизвежда звука синхронно в дома ви, както и да се превърне в интерком, или да управлява интелигентните устройства HomeKit. Предварителните поръчки за HomePod mini стартират на 6 ноември, а доставките – на 16 ноември.

След това дойде време и за ключовия анонс – iPhone 12 и поддръжката на 5G. За съжаление, благодарение на изчерпателните слухове и изтичания преди събитието и тук нямаше много изненади – четири модела с различен размер на екрана, гладки, плоски ръбове и множество разцветки. Любопитна може би е технологията Ceramic Shield, разработена съвместно с Corning, която според компанията ще осигури на iPhone 12 четири пъти по-добра защита при падане.

Устройствата работят с новия чип A14 Bionic, който е с 50% по-бърз от всеки друг процесор за смартфон, а презентацията му се основаваше на мобилната версия на популярната игра на Riot – League of Legends. Що се отнася до камерите, iPhone 12 има широк и ултраширок обектив и нощен режим на предната и задна камера, а в Pro моделите е добавен и LiDAR сензор.

Фокусът в новото поколение iPhone е върху подобрените дисплеи, камери и въвеждането на 5G поддръжка в цялата гама, но заедно с всичко това компанията се завръща към своята технология MagSafe, под формата на магнитни сензори на гърба на устройствата, чрез които те ще се прикрепят директно към безжично зарядно, или ще се сдвояват със серия магнитни аксесоари, които Apple планира да пусне под формата на държач за кредитни карти, или калъфи. Беше обявено и зарядно устройство MagSafe Duo, което позволява зареждането на iPhone и Apple Watch, както и съвместимостта на технологията с аксесоари от трети страни като Belkin например.

За съжаление се опрадваха и слуховете, че в комплекта на новите iPhone 12 няма да намерите зарядно устройство и EarPods. Новите смартфони ще се доставят само с кабел USB-C към Lightning.

Датите за поръчки и доставка са малко объркани – iPhone 12 и iPhone 12 Pro ще можете да поръчате на 16 октомври, а доставките стартират на 23 октомври, докато iPhone 12 mini и iPhone 12 Pro Max ще можете да заявите на 6 ноември и ще се доставят от 13 ноември. Цените на устройствата започват съответно от 699 долара за iPhone 12 mini, 799 долара за iPhone 12, 999 долара за iPhone 12 Pro и 1099 долара за iPhone 12 Pro Max.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2 с някои корекции на грешки и оптимизации. Според бележките към изданието, iOS 16.1.2 въвежда подобрена съвместимост с безжични оператори, заедно с оптимизация за Crash Detection за моделите iPhone 14 и 14 Pro. Оптимизирането на Crash Detection...

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max заради протести в основната фабрика на Foxconn в Китай. Според известния анализатор Минг-Чи Куо, доставките на устройствата ще са “значително по-ниски” през последното тримесечие на годината....

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата, произведен от Sony, който все още не е пуснат на пазара, твърдят последните слухове. Според доклад на Nikkei, Apple ще използва най-новия и съвременен сензор на Sony за предстоящата си серия iPhone 15. Той ще удвои сигнала...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This