В по-голямата част от света, телефоните с Android са изключително популярни. В Европа, Латинска Америка, Близкия изток, Индия и особено Китай най-продаваните модели за миналата година включват предимно Android устройства. Според Countarpoint Research обаче, това правило не важи за Северна Америка. В САЩ, Канада и Мексико, петте най-продавани смартфона за 2019 година са произведени от Apple.

В низходящ ред това са iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 8, iPhone 11 Pro Max и iPhone Xs Max, а това е прецедент, който дори Samsung с хилядите си модели не е успявала да постигне:

Както виждате в графиката, Samsung доминира в списъците на почти всяка област в света, но в Северна Америка потребителите са лоялни само на една марка и това е Apple. Данните сочат още, че основен фактор при избора е ценообразуването, а два от най-продаваните модели са по-евтините iPhone Xr и iPhone 11, които към момента струват съответно 599 и 699 долара, но и най-скъпият iPhone 11 Pro Max с цена започваща от 1099 долара, също е в списъка. Всъщност като цяло, много от най-продаваните в световен мащаб модели за 2019 година са от средния и ниския клас, което доказва тезата, че цената е решаваща, поне в повечето случаи.