Според нов доклад на ETNews , Apple планира да използва OLED дисплеи и за трите модела iPhone, които ще дебютират следващата година. Това означава, че техните екрани ще предложат по-дълбок черен цвят и по-висок контраст, отколкото LCD дисплеите.

Слуховете за тазгодишната генерация iPhone обаче твърдят, че един от трите модела ще запази своя LCD панел, за да предложи на потребителите по-достъпен ценови вариант.  Известният анализатор Минг-чи Куо посочва още, че 6.1 инчовият модел с LCD екран вече е в процес на производство и няма да включва поддръжка на 3D Touch, което също ще допринесе за намаляване на цената му.

ETNews допуска още един вариант, при който през 2019 година може да видим и четвърти модел iPhone, който също да бъде с LCD панел, а част от спекулациите до момента споменават още извит екран и жестови контрол за поне един от тях, но ще се наложи да изчакаме до следващата година, за да разберем дали това е истина.

По-близка обаче е перспективата да научим повече подобности за плановете на Apple по време на WWDC 2018, която стартира на 4 юни.