Нов доклад твърди, че Apple ще пусне три нови модела iPhone през следващата година, сред които два с OLED екран и един с LCD, но и трите ще имат характерния прорез в горната част на дисплея, където се крие TrueDepth камерата на iPhone X.

Докладът е дело на анализаторите на Nomura, които публикуваха бележките си към инвеститорите. Сред интересните предположения в него е и това, че Apple ще предложи 512 GB вариант, а голямата версия iPhone X Plus ще поддържа 2 SIM карти.

Според анализаторите, фокусът ще бъде върху оптимизация на технологиите по отношение на производителността и разходите и към разширяване на портфолиото на iPhone. Моделът с LCD екран ще струва между 650 и 900 долара, но липсва предположение за точния размер на дисплея, който според други източници ще е 6.1 инча. И трите нови iPhone обаче ще поддържат TrueDepth системата за 3D разпознаване, която дебютира в iPhone X, няма да имат 3D Touch и ще са с единични задни камери, които обаче няма да поддържат 3D възможностите, които бяха споменати наскоро в друг доклад. Производството на LCD варианта, ще бъде поверено най-вероятно на Pegatron и Wistron, докато Foxconn ще се заеме с двата по-скъпи OLED модела.