Изберете Страница

Всеки пети продаден през миналото тримесечие в САЩ iPhone е бил iPhone X

Един от всеки пет продадени през четвъртото тримесечие на миналата година смартфони на Apple е бил iPhone X, сочи ново поручване на Consumer Intelligence Research Prtners.

Разбивката по модели на компанията, продадени между октомври и декември 2017 година, се базира на проучване, проведено сред 500 клиенти в САЩ:

От диаграмата става ясно, че на iPhone 8 се падат 24%, на iPhone 8 Plus – 17%, на iPhone X – 20%, а за всички останали, по-стари модели остават общо 39%.

Съоснователият на CIRP, Джош Лоузиц обобщава, че на трите нови модела iPhone се падат общо 61% от продажбите на компанията, което е с 11% по-малко от дела на iPhone 7 и iPhone 7 Plus една година по-рано. Подобни сравнения обаче са трудни, тъй като iPhone X излезе на пазара по-късно и не беше наличен в магазините през цялото тримесечие, а и компанията пусно общо 3 модела, вместо два, като цената на единият за пръв път премина психологическата граница от 1000 долара. Apple не разкрива резултатите от продажбите на iPhone по модели, така че ще трябва да се доверим на това проучване, поне като груба оценка за търсенето на десетия юбилеен модел, докато станат ясни официалните резултатите на 1 февруари, за да разберем дали действително iPhone X не оправдава очакванията на анализаторите. От тях може би ще зависи и решението на гиганта дали да прекрати производството му в полза на тазгодишните си модели.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini, твърди южнокорейското издание The Elec. Според доклада, компанията е започнала да разработва и 20-инчово сгъваемо устройство, което вероятно ще се превърне в MacBook Pro. 20-инчовото сгъваемо...

Apple пусна iOS 16.2 RC

Apple пусна iOS 16.2 RC

Малко повече от седмица след четвъртите бета версии, Apple пусна iOS 16.2 RC и iPadOS 16.2 RC. Те предлагат криптиране от край до край с възможност за избор на допълнителни функции на iCloud, като опцията ще пристигне за всички потребители в САЩ с официалните версии...

Apple Car вероятно ще стартира през 2026 година на цена под 100 000 долара

Apple Car вероятно ще стартира през 2026 година на цена под 100 000 долара

Apple отдавна работи по свой собствен автоомбил, наричан Apple Car. Проектът носи името Titan и последните слухове сочат, че стартът на автомобила е отложен за 2026 година, а цената му ще е под 100 000 долара. Преди това се очакваше Apple Car да излезе на пазара през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This