Изберете страница

Всеки пети продаден през миналото тримесечие в САЩ iPhone е бил iPhone X

Един от всеки пет продадени през четвъртото тримесечие на миналата година смартфони на Apple е бил iPhone X, сочи ново поручване на Consumer Intelligence Research Prtners.

Разбивката по модели на компанията, продадени между октомври и декември 2017 година, се базира на проучване, проведено сред 500 клиенти в САЩ:

От диаграмата става ясно, че на iPhone 8 се падат 24%, на iPhone 8 Plus – 17%, на iPhone X – 20%, а за всички останали, по-стари модели остават общо 39%.

Съоснователият на CIRP, Джош Лоузиц обобщава, че на трите нови модела iPhone се падат общо 61% от продажбите на компанията, което е с 11% по-малко от дела на iPhone 7 и iPhone 7 Plus една година по-рано. Подобни сравнения обаче са трудни, тъй като iPhone X излезе на пазара по-късно и не беше наличен в магазините през цялото тримесечие, а и компанията пусно общо 3 модела, вместо два, като цената на единият за пръв път премина психологическата граница от 1000 долара. Apple не разкрива резултатите от продажбите на iPhone по модели, така че ще трябва да се доверим на това проучване, поне като груба оценка за търсенето на десетия юбилеен модел, докато станат ясни официалните резултатите на 1 февруари, за да разберем дали действително iPhone X не оправдава очакванията на анализаторите. От тях може би ще зависи и решението на гиганта дали да прекрати производството му в полза на тазгодишните си модели.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This