Изберете Страница

Всеки пети продаден през миналото тримесечие в САЩ iPhone е бил iPhone X

Един от всеки пет продадени през четвъртото тримесечие на миналата година смартфони на Apple е бил iPhone X, сочи ново поручване на Consumer Intelligence Research Prtners.

Разбивката по модели на компанията, продадени между октомври и декември 2017 година, се базира на проучване, проведено сред 500 клиенти в САЩ:

От диаграмата става ясно, че на iPhone 8 се падат 24%, на iPhone 8 Plus – 17%, на iPhone X – 20%, а за всички останали, по-стари модели остават общо 39%.

Съоснователият на CIRP, Джош Лоузиц обобщава, че на трите нови модела iPhone се падат общо 61% от продажбите на компанията, което е с 11% по-малко от дела на iPhone 7 и iPhone 7 Plus една година по-рано. Подобни сравнения обаче са трудни, тъй като iPhone X излезе на пазара по-късно и не беше наличен в магазините през цялото тримесечие, а и компанията пусно общо 3 модела, вместо два, като цената на единият за пръв път премина психологическата граница от 1000 долара. Apple не разкрива резултатите от продажбите на iPhone по модели, така че ще трябва да се доверим на това проучване, поне като груба оценка за търсенето на десетия юбилеен модел, докато станат ясни официалните резултатите на 1 февруари, за да разберем дали действително iPhone X не оправдава очакванията на анализаторите. От тях може би ще зависи и решението на гиганта дали да прекрати производството му в полза на тазгодишните си модели.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Джон Просър сподели нови рендери на iPhone 14 Pro, които ни предоставят най-точния поглед върху бъдещите промени в дизайна му. Във видеото си в каннала Front Page Tech, той разкрива концепцията, създадена от дизайнера Ян Зелбо:...

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Въпреки че у нас вече не се говори за пандемията от COVID-19 и всички мерки останаха в миналото, в други части на света това не е така. За съжаление точно в един от тези региони се произвежда iPhone - Китай. Все още има риск поне един от предстоящите модели iPhone 14...

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

Миналогодишните iPhone 13 Pro и 13 Max бяха първите модели на Apple със 120 Hz ProMotion дисплей. Техните наследници тази година ще продължат да използват технологията, но техните дисплеи ще могат да се похвалят с разширена променливост на честотата на опресняване. За...

0 коментара

Подайте коментар