Заедно с дългоочаквания ъпдейт до iOS 10.2 в понеделник вечер, Apple пусна и актуализация на своята операционна система за Apple Watch – watchOS 3.1.1. За съжаление потребители разказват, че са имали проблеми с нея и се е наложило да потърсят помощта на компанията за подмяна на своите повредени часовници.

Засегнатите устройства остават неизползваеми, като показват черен екран с червена удивителна и линк към страницата на компанията. На практика обаче, дори и в магазините й, няма възможност проблемът да бъде разрешен и се налага часовниците да бъдат изпратени за подмяна.

Проблемът засяга предимно второто поколение Apple Watch, но има случаи, при които са пострадали и бройки от първите часовници на компанията. За щастие брикнатите устройства не са толкова много, но ако случайно сте сред засегнатите, ще се наложи да потърсите помощ в най-близкия оторизиран сервиз.

Apple вече работи над ъпдейт, който ще отстрани проблема, така че ако все още не сте актуализирали своя часовник, може би е по-добре да изчакате още малко!

Update: Apple изтегли опасния ъпдейт, очаква се да пусне нов, в който проблемът ще е фиксиран!