В интернет пространството отново циркулира текстово съобщение, чиято единствена цел е да блокира вграденото приложение Message на iPhone с всяка версия на iOS, включително и 10.

Може би си спомняте, че такова имаше и миналата година и то предизвикваше освен крашване на телефона и непрекъснати рестарти, а в друг случай връзка в Safari, при отваряне също блокираше устройствата на Apple. Експериментите не свършиха с това и се появи и видео, което имаше подобен ефект върху iPhone и iPad.

Всички тези бъгове бяха бързо фиксирани от компанията в следващите ъпдейти на операционната система и потребителите като че ли се успокоиха, но сега нова заплаха грози любимите им смартфони и тя идва под формата на прикачен в съобщение файл, който причинява блокиране на приложението при отваряне.

Разбира се можете да го затворите от мултитаскинга, но когато отново се опитате да достигнете Message, ще видите само бял екран и приложението ще ви изхвърля. Рестартиране с двата бутона не помага, както и нормално изключване. Причинате е, че приложението се опитва да разчете прекалено големия за него файл и това го прави неизползваемо.

По тази причина не ви съветваме да отваряте подобни съобщения, нито да си правите шеги с приятели, като им ги изпращате!

В този клип можете да видите какво се случва с телефона, след получаването на съобщението:

Разбира се, ако станете жертва на подобна шега, не всичко е изгубено и има решение на проблема, което не изисква кой знае какви технически познания.

Трябва да отворите този адрес в Safari: vincedes3.com/save.html. Това ще стартира скрипт който ще симулира отваряне на Message и ще ви отвори нов екран за писане на съобщения, в който има предаврително подготвен текст: “I have just saved your iPhone bro ;)”

След това устройството ще се върне към нормалния режим на функциониране и ще имате пълен достъп до приложението за съобщения.