Изберете страница

Внимание! Появи се ново текстово съобщение, което може да блокира всеки iPhone!

В интернет пространството отново циркулира текстово съобщение, чиято единствена цел е да блокира вграденото приложение Message на iPhone с всяка версия на iOS, включително и 10.

Може би си спомняте, че такова имаше и миналата година и то предизвикваше освен крашване на телефона и непрекъснати рестарти, а в друг случай връзка в Safari, при отваряне също блокираше устройствата на Apple. Експериментите не свършиха с това и се появи и видео, което имаше подобен ефект върху iPhone и iPad.

Всички тези бъгове бяха бързо фиксирани от компанията в следващите ъпдейти на операционната система и потребителите като че ли се успокоиха, но сега нова заплаха грози любимите им смартфони и тя идва под формата на прикачен в съобщение файл, който причинява блокиране на приложението при отваряне.

Разбира се можете да го затворите от мултитаскинга, но когато отново се опитате да достигнете Message, ще видите само бял екран и приложението ще ви изхвърля. Рестартиране с двата бутона не помага, както и нормално изключване. Причинате е, че приложението се опитва да разчете прекалено големия за него файл и това го прави неизползваемо.

По тази причина не ви съветваме да отваряте подобни съобщения, нито да си правите шеги с приятели, като им ги изпращате!

В този клип можете да видите какво се случва с телефона, след получаването на съобщението:

Разбира се, ако станете жертва на подобна шега, не всичко е изгубено и има решение на проблема, което не изисква кой знае какви технически познания.

Трябва да отворите този адрес в Safari: vincedes3.com/save.html. Това ще стартира скрипт който ще симулира отваряне на Message и ще ви отвори нов екран за писане на съобщения, в който има предаврително подготвен текст: “I have just saved your iPhone bro ;)”

След това устройството ще се върне към нормалния режим на функциониране и ще имате пълен достъп до приложението за съобщения.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This