Изберете Страница

Внимание! Появи се ново текстово съобщение, което може да блокира всеки iPhone!

В интернет пространството отново циркулира текстово съобщение, чиято единствена цел е да блокира вграденото приложение Message на iPhone с всяка версия на iOS, включително и 10.

Може би си спомняте, че такова имаше и миналата година и то предизвикваше освен крашване на телефона и непрекъснати рестарти, а в друг случай връзка в Safari, при отваряне също блокираше устройствата на Apple. Експериментите не свършиха с това и се появи и видео, което имаше подобен ефект върху iPhone и iPad.

Всички тези бъгове бяха бързо фиксирани от компанията в следващите ъпдейти на операционната система и потребителите като че ли се успокоиха, но сега нова заплаха грози любимите им смартфони и тя идва под формата на прикачен в съобщение файл, който причинява блокиране на приложението при отваряне.

Разбира се можете да го затворите от мултитаскинга, но когато отново се опитате да достигнете Message, ще видите само бял екран и приложението ще ви изхвърля. Рестартиране с двата бутона не помага, както и нормално изключване. Причинате е, че приложението се опитва да разчете прекалено големия за него файл и това го прави неизползваемо.

По тази причина не ви съветваме да отваряте подобни съобщения, нито да си правите шеги с приятели, като им ги изпращате!

В този клип можете да видите какво се случва с телефона, след получаването на съобщението:

Разбира се, ако станете жертва на подобна шега, не всичко е изгубено и има решение на проблема, което не изисква кой знае какви технически познания.

Трябва да отворите този адрес в Safari: vincedes3.com/save.html. Това ще стартира скрипт който ще симулира отваряне на Message и ще ви отвори нов екран за писане на съобщения, в който има предаврително подготвен текст: “I have just saved your iPhone bro ;)”

След това устройството ще се върне към нормалния режим на функциониране и ще имате пълен достъп до приложението за съобщения.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 ще поддържа по-бързо безжично зареждане

iPhone 15 ще поддържа по-бързо безжично зареждане

Wireless Power Consortium работи с Apple по следващото поколение стандарт Qi2, базиран на MagSafe, твърди нов слух. Това ще осигури по-бързи скорости за безжично зареждане за всички 15W Qi зарядни устройства за iPhone 15. Apple поддържа стандарта за безжично зареждане...

iOS 17 ще донесе функцията за интелигентен дисплей за някои модели iPhone

iOS 17 ще донесе функцията за интелигентен дисплей за някои модели iPhone

iOS 17 ще донесе функцията за интелигентен дисплей за някои модели iPhone, твърди Bloomberg, броени дни преди Apple да представи новата операционна система по време на WWDC 2023. Журналистът Марк Гърман посочва, че iOS 17 ще добави нов режим на дисплея, който превръща...

Появиха се изображения на iPhone 16 Pro Max

Появиха се изображения на iPhone 16 Pro Max

Месеци ни делят от премиерата на серията iPhone 15, но 9to5Mac вече публикува първите CAD изображения на iPhone 16 Pro Max. Смята се, че Apple планира да увеличи размерите на дисплея както на iPhone 16 Pro, така и на 16 Pro Max. Както се вижда от изображението,...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This