WWDC 2017 безспорно беше едно от най-големите събития тази година, а наред с новите верси на операционните си система, Apple показа обновената линия Mac и MacBook, 10.5 инчовия iPad Pro и интелигентния говорител HomePod. Ако сте пропуснали събитието, имате възможност да видите устройствата в клиповете, които компанията публикува на своята страница.

На първо място имаме iMac Pro, който е изцяло обновен за професионалния потребител с най-мощната комбинация от графика, процесор и памет и ще стартира през декември на цена от 4999 долара за входното ниво:

В следващите три клипа, Apple демонстрира новия 10.5 инчов iPad Pro, който разполага с най-съвременния дисплей и се захранва от процесора A10N Fusion. Той идва в нов формфактор с невероятно тънка рамка около дисплея и вече е достъпен за поръчки:

Както се говореше, компанията показа и свой собствен интелигентен високоговорител наречен HomePod, който е по-скъп от конкурентните Amazon Echo и Google Home, но е фокусиран върху качественото аудио изживяване и има напълно функциониращ Siri, на който можете да зададете своите въпроси: