Фен на Apple създаде интересна концепция за следващия модел iPhone, чийто дизайн ни връща към по-ранните модели, в съответствие с някои слухове.

Всъщност известният анализатор Минг-Чи Куо прогнозира, че през 2020 година Apple ще се върне към дизайн, подобен на този на iPhone 4, но моделит в концепцията може би по-скоро приличат на iPhone 5 с правоъгълни ръбове, вместо вече обичайните заоблени:

Според слуховете, новите модели ще са три, съответно с 5.8, 6.1 и 6.5 инчови дисплеи от край до край, което ще позволи да се извлече максимума от тях и вече няма да имат прорез в горната му част, а отзад ще има четворна камера с 12 мегапикселови и 3D сензори за подпомагане на възприемането на дълбочината в снимките и клиповете. Освен това се очаква новия чип А14 и 5G поддръжка, както и 6 GB оперативна памет.

Няма как да знаем каква част от тези прогнози ще се превърне в реалност, но можем да се надяваме, че следващия септември, Apple ще ни изненада с нещо по-различно, поне от гледна точка на дизайна, след три поредни години на само леки промени във външността на любимия ни iPhone.