Изберете Страница

Вижте кейсовете, използвани да скриват дизайна на прототипите на iPhone по време на тестовете

Един от най-големите, макар и случайни течове по отношение на продукти в историята на Apple е през 2010 година, когато инженер от компанията, излязъл за няколко питиета, случайно забрави прототип на iPhone 4 в бара, преди премиерата му. Устройствата на гиганта винаги са били обвити в мистерия и слуховете за тях подхранват любопитствата на феновете, носейки милиони импресии на новинарските сайтове и технологичните блогове. Сега имаме възможността да видим снимка на специалните калъфи, създадени така, че да приличат на iPhone 3GS и предназначени да скриват дизайна на новите модели телефони, които се тестват в реални условия.

Apple притежава много такива кейсове, специално поректирани за различните й модели и това едва ли ще ви изненада, като се има предвид политиката на компанията за запазване на пълна тайна около тях. В същото време е необходимо всеки нов модел телефон да бъде подложен на редица тестове в реални условия, което означава изнасянето на прототипите му извън стените на фабриките, а последното нещо, което компанията би искала е някой да види и дори заснеме дизана на бъдещия и флагман, нали?

Сони Диксън наскоро сподели няколко интересни снимки и подробности около това, как Apple крие новите си модели iPhone. Кейсът, който виждате на снимката покрива напълно корпуса на телефона, като от него се вижда само малка част от дисплея, а целта на жълтата лента е да предпази устройствата от изваждане, при което по нея биха останали ясни следи. Интересното е, че всеки iPhone пътува с различни кейсове, на гърба на които има „паспорт“, чиято цел е отчитане на резултатите от предварително планираните тестове.

Всеки компонент или продукт, който се изпитва е документиран в страница.“ – разказва Диксън пред MacRumors. „ Служителите записват своите инициали и бележки за това как се преминали тестовете, без всякакви други коментари. След като завърши изпитанията, всеки от тях изпраща този „паспорт“ от Китай в централата на Apple.”

За iPhone 8 знаем, че ще предложи радикален редизайн, какъвто не сме виждали от години, а компанията прави всичко възможно да запази новия форм-фактор от изтичане. Въпреки това, почти всяка седмица известният анализатор Минг-Чи Куо добавя нови подробности за бъдещия смартфон, което ни навежда на мисълта, че тази информация е контролирана от самата компания.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple патентова технология за използване на екрана на iPhone в дъжда

Apple патентова технология за използване на екрана на iPhone в дъжда

Всички знаят колко трудно, да не кажем невъзможно е използването на телефона с мокри ръце. Това обаче би могло да се промени, тъй като Apple получи нов патент от службата за патенти и търговски марки на САЩ, описващ промени на функциите на електронно устройство във...

Apple Watch Series 8 ще отчита телесната температура

Apple Watch Series 8 ще отчита телесната температура

Очаква се предстоящият Apple Watch Series 8 да може да отчита телесната температура под някаква форма. Сега журналистът Марк Гърман твърди, че сензорът на часовника ще е достатъчно точен, за да определи дали потребителят има треска. В своя бюлетин Power On Гърман...

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Съоснователят на Apple и бивш главен изпълнителен директор Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата, обяви Белият дом. Това е най-високото гражданско отличие на САЩ, връчвано на лица, “с изключителен принос за просперитета, ценностите...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This