Един от най-големите, макар и случайни течове по отношение на продукти в историята на Apple е през 2010 година, когато инженер от компанията, излязъл за няколко питиета, случайно забрави прототип на iPhone 4 в бара, преди премиерата му. Устройствата на гиганта винаги са били обвити в мистерия и слуховете за тях подхранват любопитствата на феновете, носейки милиони импресии на новинарските сайтове и технологичните блогове. Сега имаме възможността да видим снимка на специалните калъфи, създадени така, че да приличат на iPhone 3GS и предназначени да скриват дизайна на новите модели телефони, които се тестват в реални условия.

Apple притежава много такива кейсове, специално поректирани за различните й модели и това едва ли ще ви изненада, като се има предвид политиката на компанията за запазване на пълна тайна около тях. В същото време е необходимо всеки нов модел телефон да бъде подложен на редица тестове в реални условия, което означава изнасянето на прототипите му извън стените на фабриките, а последното нещо, което компанията би искала е някой да види и дори заснеме дизана на бъдещия и флагман, нали?

Сони Диксън наскоро сподели няколко интересни снимки и подробности около това, как Apple крие новите си модели iPhone. Кейсът, който виждате на снимката покрива напълно корпуса на телефона, като от него се вижда само малка част от дисплея, а целта на жълтата лента е да предпази устройствата от изваждане, при което по нея биха останали ясни следи. Интересното е, че всеки iPhone пътува с различни кейсове, на гърба на които има „паспорт“, чиято цел е отчитане на резултатите от предварително планираните тестове.

Всеки компонент или продукт, който се изпитва е документиран в страница.“ – разказва Диксън пред MacRumors. „ Служителите записват своите инициали и бележки за това как се преминали тестовете, без всякакви други коментари. След като завърши изпитанията, всеки от тях изпраща този „паспорт“ от Китай в централата на Apple.”

За iPhone 8 знаем, че ще предложи радикален редизайн, какъвто не сме виждали от години, а компанията прави всичко възможно да запази новия форм-фактор от изтичане. Въпреки това, почти всяка седмица известният анализатор Минг-Чи Куо добавя нови подробности за бъдещия смартфон, което ни навежда на мисълта, че тази информация е контролирана от самата компания.