Изберете Страница

Вижте кейсовете, използвани да скриват дизайна на прототипите на iPhone по време на тестовете

Един от най-големите, макар и случайни течове по отношение на продукти в историята на Apple е през 2010 година, когато инженер от компанията, излязъл за няколко питиета, случайно забрави прототип на iPhone 4 в бара, преди премиерата му. Устройствата на гиганта винаги са били обвити в мистерия и слуховете за тях подхранват любопитствата на феновете, носейки милиони импресии на новинарските сайтове и технологичните блогове. Сега имаме възможността да видим снимка на специалните калъфи, създадени така, че да приличат на iPhone 3GS и предназначени да скриват дизайна на новите модели телефони, които се тестват в реални условия.

Apple притежава много такива кейсове, специално поректирани за различните й модели и това едва ли ще ви изненада, като се има предвид политиката на компанията за запазване на пълна тайна около тях. В същото време е необходимо всеки нов модел телефон да бъде подложен на редица тестове в реални условия, което означава изнасянето на прототипите му извън стените на фабриките, а последното нещо, което компанията би искала е някой да види и дори заснеме дизана на бъдещия и флагман, нали?

Сони Диксън наскоро сподели няколко интересни снимки и подробности около това, как Apple крие новите си модели iPhone. Кейсът, който виждате на снимката покрива напълно корпуса на телефона, като от него се вижда само малка част от дисплея, а целта на жълтата лента е да предпази устройствата от изваждане, при което по нея биха останали ясни следи. Интересното е, че всеки iPhone пътува с различни кейсове, на гърба на които има „паспорт“, чиято цел е отчитане на резултатите от предварително планираните тестове.

Всеки компонент или продукт, който се изпитва е документиран в страница.“ – разказва Диксън пред MacRumors. „ Служителите записват своите инициали и бележки за това как се преминали тестовете, без всякакви други коментари. След като завърши изпитанията, всеки от тях изпраща този „паспорт“ от Китай в централата на Apple.”

За iPhone 8 знаем, че ще предложи радикален редизайн, какъвто не сме виждали от години, а компанията прави всичко възможно да запази новия форм-фактор от изтичане. Въпреки това, почти всяка седмица известният анализатор Минг-Чи Куо добавя нови подробности за бъдещия смартфон, което ни навежда на мисълта, че тази информация е контролирана от самата компания.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви, че ще оправи прегряването на iPhone 15 Pro със софтуерна актуализация

Apple обяви, че ще оправи прегряването на iPhone 15 Pro със софтуерна актуализация

През последната седмица множество потребители се оплакаха, че новите им iPhone 15 и 15 Pro прегряват и работят при необичайно високи температури. В отговор на тези оплаквания, Apple обяви, че предстои софтуерна актуализация, която ще отстрани проблемите. Трябва да...

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип, коментира известният анализатор Минг-Чи Куо, след като през последните дни в интернет пространството се появиха редица оплаквания от страна на потребители на устройствата. Първоначално се...

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

След старта на iPhone 15 идват и първите резултати от тестове на батерията, които обикновено са сред параметрите, вълнуващи най-много потребителите. Apple изтъкна ефективността на 3 nm A17 Pro, така че очакванията бяха iPhone 15 Pro и 15 Pro Max да заемат първото...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This