Изберете Страница

Вижте как Tesla Model 3 оживява с помощта на iOS 11 и iPhone

Когато Apple представи своята ARKit на WWDC 2017, беше ясно, ченовата платформа има голямо бъдеще. Някои от разработчиците вече представиха своите видео демонстрации и концепции, но ARKit със сигурност има много по-голям потенциал. Само преди няколко месеца Тим Кук представи своето виждане по въпроса, като каза, че добавената реалност може да бъде толкова революционна, колкото и самия смартфон:

„Аз съм развълнуван от Augmented Reality, защото разликата между нея и виртуалната реалност, която затваря света е голяма“ обясни Кук през февруари. „AR позволява на хората да присъстват и да влияят на това, което се случва в момента. Повечето от тях не искат да се изолират от света за дълъг период от време и днес не могат да го направят, но с AR можеш да бъдеш завладян от нещо, което да е част от твоя свят, от твоя разговор и това има смисъл“.

ARKit вече е реалност и една от по-интерените демонстрации на възможностите й тази седмица беше с Tesla Model 3, която се материализира на алеята на разработчика, въпреки че доставките й няма да започнат преди края на годината. AR демонстрацията е дело на Jelmer Verhood и показва колко близо до нещо можем да бъдем с помощта на ARKit:

Разбира се колата все още изглежда малко изкуствено, особено по ъглите си, но приложението за добавена реалност на Verhood позволява да се избере цвета й, възоснова на реалния модел 3.

В случай, че сте го пропуснали миналата седмица, това е видеото, което демонстрира възможностите на ARKit, на които станахме свидетели до сега. Ако това е създадено от разработчиците само за няколко седмици, можем да си представим какво ще ни предложат те в бъдеще:

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Джон Просър сподели нови рендери на iPhone 14 Pro, които ни предоставят най-точния поглед върху бъдещите промени в дизайна му. Във видеото си в каннала Front Page Tech, той разкрива концепцията, създадена от дизайнера Ян Зелбо:...

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Въпреки че у нас вече не се говори за пандемията от COVID-19 и всички мерки останаха в миналото, в други части на света това не е така. За съжаление точно в един от тези региони се произвежда iPhone - Китай. Все още има риск поне един от предстоящите модели iPhone 14...

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

Миналогодишните iPhone 13 Pro и 13 Max бяха първите модели на Apple със 120 Hz ProMotion дисплей. Техните наследници тази година ще продължат да използват технологията, но техните дисплеи ще могат да се похвалят с разширена променливост на честотата на опресняване. За...

0 коментара

Подайте коментар