Изберете страница

Вижте как Tesla Model 3 оживява с помощта на iOS 11 и iPhone

Когато Apple представи своята ARKit на WWDC 2017, беше ясно, ченовата платформа има голямо бъдеще. Някои от разработчиците вече представиха своите видео демонстрации и концепции, но ARKit със сигурност има много по-голям потенциал. Само преди няколко месеца Тим Кук представи своето виждане по въпроса, като каза, че добавената реалност може да бъде толкова революционна, колкото и самия смартфон:

„Аз съм развълнуван от Augmented Reality, защото разликата между нея и виртуалната реалност, която затваря света е голяма“ обясни Кук през февруари. „AR позволява на хората да присъстват и да влияят на това, което се случва в момента. Повечето от тях не искат да се изолират от света за дълъг период от време и днес не могат да го направят, но с AR можеш да бъдеш завладян от нещо, което да е част от твоя свят, от твоя разговор и това има смисъл“.

ARKit вече е реалност и една от по-интерените демонстрации на възможностите й тази седмица беше с Tesla Model 3, която се материализира на алеята на разработчика, въпреки че доставките й няма да започнат преди края на годината. AR демонстрацията е дело на Jelmer Verhood и показва колко близо до нещо можем да бъдем с помощта на ARKit:

Разбира се колата все още изглежда малко изкуствено, особено по ъглите си, но приложението за добавена реалност на Verhood позволява да се избере цвета й, възоснова на реалния модел 3.

В случай, че сте го пропуснали миналата седмица, това е видеото, което демонстрира възможностите на ARKit, на които станахме свидетели до сега. Ако това е създадено от разработчиците само за няколко седмици, можем да си представим какво ще ни предложат те в бъдеще:

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This