Изберете Страница

Вижте какво се случва с един откраднат iPhone

Може би и вие сте изпадали в неприятната ситуации, любимият ви телефон да бъде откраднат? А питали ли сте се , какво се случва след това с него? Холандският режисьор Антъни Ван Дер Меер посвещава кратък документален филм, наречен „Find My iPhone“, именно на това, след като сам става жертва на кражба.

Той създава сложна схема, използвайки втори телефон, с тайно приложение, което не може да бъде изтрито, за да проследи местоположението на телефона, което то му дава достъп до файловете и възможност да прави снимки и аудио записи. Така той всъщност надниква в живота на човека, откраднал телефона.

Приложението представлява модифицирана версия на популярното Cerberus, което по принцип се използва за Android устройства и единственият начин за премахването му е преинсталирането или обновяването на операционната система. Чрез онлайн хъб и текстови съобщения, телефонът може да се управлява дистанционно, а идеята на филма е и да подчертае неефективността при предотвратяване на кражби на вградената система Find My iPhone, която лесно може да бъде заобиколена.

Смайващата едностранна връзка, която Меер установява с крадеца, ще ви държи в напрежение през целия документален филм, а и най-сетне ще получите отговор на въпроса, който може би всеки един от нас си е задавал поне веднъж в живота си: Какво се случва с моя телефон?

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple е имала планове да представи тази година Apple Pencil с цена от 49 долара, който поддържа iPhone, но се е отказала от устройството в последния момент, твърди нов слух. At the Apple Event in September, Apple was originally going to release a new Apple Pencil...

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване, твърди Barclays, позовавайки се на данни от доставчик на компоненти. В писмо до акционерите този месец, базираната в Тексас компания за полупроводници заявява, че продължава “да се ангажира...

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

Според ново изследване на Ookla, компанията зад популярните приложения и сайт Speedtest, iPhone 14 Pro е “най-бързия 5G телефон”. Изводът е базиран на данни, събрани от хора, тествали скоростта на 5G връзката си в САЩ и Великобритания. Ookla твърди, че нейните тестове...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This