Може би и вие сте изпадали в неприятната ситуации, любимият ви телефон да бъде откраднат? А питали ли сте се , какво се случва след това с него? Холандският режисьор Антъни Ван Дер Меер посвещава кратък документален филм, наречен „Find My iPhone“, именно на това, след като сам става жертва на кражба.

Той създава сложна схема, използвайки втори телефон, с тайно приложение, което не може да бъде изтрито, за да проследи местоположението на телефона, което то му дава достъп до файловете и възможност да прави снимки и аудио записи. Така той всъщност надниква в живота на човека, откраднал телефона.

Приложението представлява модифицирана версия на популярното Cerberus, което по принцип се използва за Android устройства и единственият начин за премахването му е преинсталирането или обновяването на операционната система. Чрез онлайн хъб и текстови съобщения, телефонът може да се управлява дистанционно, а идеята на филма е и да подчертае неефективността при предотвратяване на кражби на вградената система Find My iPhone, която лесно може да бъде заобиколена.

Смайващата едностранна връзка, която Меер установява с крадеца, ще ви държи в напрежение през целия документален филм, а и най-сетне ще получите отговор на въпроса, който може би всеки един от нас си е задавал поне веднъж в живота си: Какво се случва с моя телефон?