Изберете страница

Вижте какво се случва с един откраднат iPhone

Може би и вие сте изпадали в неприятната ситуации, любимият ви телефон да бъде откраднат? А питали ли сте се , какво се случва след това с него? Холандският режисьор Антъни Ван Дер Меер посвещава кратък документален филм, наречен „Find My iPhone“, именно на това, след като сам става жертва на кражба.

Той създава сложна схема, използвайки втори телефон, с тайно приложение, което не може да бъде изтрито, за да проследи местоположението на телефона, което то му дава достъп до файловете и възможност да прави снимки и аудио записи. Така той всъщност надниква в живота на човека, откраднал телефона.

Приложението представлява модифицирана версия на популярното Cerberus, което по принцип се използва за Android устройства и единственият начин за премахването му е преинсталирането или обновяването на операционната система. Чрез онлайн хъб и текстови съобщения, телефонът може да се управлява дистанционно, а идеята на филма е и да подчертае неефективността при предотвратяване на кражби на вградената система Find My iPhone, която лесно може да бъде заобиколена.

Смайващата едностранна връзка, която Меер установява с крадеца, ще ви държи в напрежение през целия документален филм, а и най-сетне ще получите отговор на въпроса, който може би всеки един от нас си е задавал поне веднъж в живота си: Какво се случва с моя телефон?

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This