Изберете страница

Вижте какво се случва с един откраднат iPhone

Може би и вие сте изпадали в неприятната ситуации, любимият ви телефон да бъде откраднат? А питали ли сте се , какво се случва след това с него? Холандският режисьор Антъни Ван Дер Меер посвещава кратък документален филм, наречен „Find My iPhone“, именно на това, след като сам става жертва на кражба.

Той създава сложна схема, използвайки втори телефон, с тайно приложение, което не може да бъде изтрито, за да проследи местоположението на телефона, което то му дава достъп до файловете и възможност да прави снимки и аудио записи. Така той всъщност надниква в живота на човека, откраднал телефона.

Приложението представлява модифицирана версия на популярното Cerberus, което по принцип се използва за Android устройства и единственият начин за премахването му е преинсталирането или обновяването на операционната система. Чрез онлайн хъб и текстови съобщения, телефонът може да се управлява дистанционно, а идеята на филма е и да подчертае неефективността при предотвратяване на кражби на вградената система Find My iPhone, която лесно може да бъде заобиколена.

Смайващата едностранна връзка, която Меер установява с крадеца, ще ви държи в напрежение през целия документален филм, а и най-сетне ще получите отговор на въпроса, който може би всеки един от нас си е задавал поне веднъж в живота си: Какво се случва с моя телефон?

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This