Изберете Страница

Вижте какво се случва с един откраднат iPhone

Може би и вие сте изпадали в неприятната ситуации, любимият ви телефон да бъде откраднат? А питали ли сте се , какво се случва след това с него? Холандският режисьор Антъни Ван Дер Меер посвещава кратък документален филм, наречен „Find My iPhone“, именно на това, след като сам става жертва на кражба.

Той създава сложна схема, използвайки втори телефон, с тайно приложение, което не може да бъде изтрито, за да проследи местоположението на телефона, което то му дава достъп до файловете и възможност да прави снимки и аудио записи. Така той всъщност надниква в живота на човека, откраднал телефона.

Приложението представлява модифицирана версия на популярното Cerberus, което по принцип се използва за Android устройства и единственият начин за премахването му е преинсталирането или обновяването на операционната система. Чрез онлайн хъб и текстови съобщения, телефонът може да се управлява дистанционно, а идеята на филма е и да подчертае неефективността при предотвратяване на кражби на вградената система Find My iPhone, която лесно може да бъде заобиколена.

Смайващата едностранна връзка, която Меер установява с крадеца, ще ви държи в напрежение през целия документален филм, а и най-сетне ще получите отговор на въпроса, който може би всеки един от нас си е задавал поне веднъж в живота си: Какво се случва с моя телефон?

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни, съобщи Apple. В по-голямата си част тя ще е онлайн и ще е безплатна за всички разработчици, но компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти,...

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This