Може да се говори много за сгъваем iPhone, който ще се появи на пазара в даден момент в бъдещето, но някой е помислил за това цели 6 месеца преди анонсирането на първия iPhone. Концепцията iTalk е качена в YouTube на 21 юли 2006 година.

Удивително е, че видеото е качено от някой със само 6 последоветели. Самото то е гледано по-малко от 15 000 пъти, което говори много за света през 2006 година, когато Apple все още не беше компанията, която познаваме сега.

Устройството, показано в концепцията изглежда има подобно на iPod колелце, както и два сгъваеми панела, които разкриват голям сензорен екран. Всичко е доста футуристично за стандартите през 2006 година, но е далеч от сгъваемите модели, които в момента са на пазара.

За разлика от тази концепция, слуховете за сгъваем iPhone няма да изчезнат. Това е нещо, което със сигурност ще се случи в следващите няколко години, но за сега ще трябва да се задоволим с iPhone 13, който компанията ще представи през септември. Той ще е на-добрият модел до сега, с нов 120 Hz дисплей и подобрена система от камери, а може би и с някои други изненади.