Един от най-интригуващите слухове за тазгодишните модели iPhone е може би този за наследника на iPhone SE, който ще вземе някои от ключовите характеристики на iPhone X. До момента обаче, нямаше кой знае какви доказателства в подкрепа на факта, че Apple наистина работи по iPhone SE 2. Това видео, което беше публикувано миналата седмица в китайската социална мрежа Weibo, претендира да показва именно него:

В 30 секундния клип виждаме как човекът зад камерата отключва телефона и преминава през началния екран, зада отвори настройките. Информацията, която се съдържа във видеото не е много, но то може би потвърждава съществуването на новия модел.

Всъщност ранните слухове за наследник на iPhone SE се появиха още миналата есен, като твърдяха, че той ще дебютира през първата половина на тази година. Оригиналният iPhone SE беше представен през март 2016 година, а за наследника му се спекулира, че ще притежава чип A11 Bionic, който захранва iPhone X и iPhone 8, 2GB оперативна и 32/128 GB вградена памет. Март месец вече почти свърши и няма инкакви индикации, че Apple ще представи iPhone SE 2 сега, освен ако това не се случи на събитието й на 27 март, което е насочено към обучението. Може би по-вероятно ще разберем дали малкият модел iPhone съществува едва по време на WWDC 2018 в началото на юни.