Докато многобройните клипове и изображения се концентрират основно върху десетия юбилеен модел iPhone, то много по-малко знаем за съпътстващите го два модела, които се очаква да представи Apple тази есен.

Новият клип на Дани Уинджет в YouTube предлага един практичен поглед върху макетите на iPhone 7s Plus и iPhone 8, позволяващ ни да ги сравним.

Както вече знаете, трите тазгодишни модела ще бъдат снабдени със стъклен заден панел, който ще подпомогне въвеждането на дългоочакваната функция за безжично зареждане. iPhone 7 Plus ще предложи и традиционното хоризонтално разположение на задната камера, докато при по-луксозния вариант тя ще бъде поставена вертикално, за по-разширени функции, свързани с добавената реалност. Влогърът ни показва също и различните цветови опции за трите модела, които ще бъдат ограничени до три на брой – черно, бяло и медно-златисто. Истинската разлика в трите устройства обаче, се крие в предната им част, където iPhone 8 ще донесе на потребителите огромен OLED екран и акцентът в клипа е поставен върху размера на двата модела, тъй като юбилейният няма да се различава много в това отношение, благодарение на тънките рамки около дисплея.

Във връзка с всички тези промени, някои анализатори изразиха известни съмнения около имената на новото поколение iPhone, като предположиха, че компанията ще се откаже от цифрите в досегашната си схема и следващия месец ще видим просто iPhone, iPhone Plus и iPhone Pro, което въпреки че звучи много радикално, не е лишено от логика, като се има предвид тенденцията при имената на iPad например.