Изберете страница

Видео: Нова уязвимост в iOS 10.1.1 и iOS 10.2, позволява неоторизиран достъп до снимки и контакти

Apple полага много усилия да защити потребитлските данни, но винаги има вратички, които биха позволили на изобретателните хакери, да прескочат нейните мерки за сигурност.

В You Tube се появи нов клип, демонстриращ как може да се достигне до снимките и контактите в заключен с парола iPhone, работещ под iOS 10.2.

Както и при предишните подобни уязвимости в операционната система на Apple, виновник за това е виртуалният асистент Siri и всичко започва с въпроса : „Кой съм аз?“. Той дава възможност да се използва заключения телефон, след като вместо да отговорите на обаждане до него, натиснете бутона за съобщения. За да разберете как се случва всичко, вижте клипа по-горе.

Apple вече е информирана за тази уязвимост и можем само да се надяваме, че тя ще бъде отстранена, преди официалната премиера на iOS 10.2.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This