Изберете Страница

Видео: Нова уязвимост в iOS 10.1.1 и iOS 10.2, позволява неоторизиран достъп до снимки и контакти

Apple полага много усилия да защити потребитлските данни, но винаги има вратички, които биха позволили на изобретателните хакери, да прескочат нейните мерки за сигурност.

В You Tube се появи нов клип, демонстриращ как може да се достигне до снимките и контактите в заключен с парола iPhone, работещ под iOS 10.2.

Както и при предишните подобни уязвимости в операционната система на Apple, виновник за това е виртуалният асистент Siri и всичко започва с въпроса : „Кой съм аз?“. Той дава възможност да се използва заключения телефон, след като вместо да отговорите на обаждане до него, натиснете бутона за съобщения. За да разберете как се случва всичко, вижте клипа по-горе.

Apple вече е информирана за тази уязвимост и можем само да се надяваме, че тя ще бъде отстранена, преди официалната премиера на iOS 10.2.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

До премиерата на новата серия iPhone 14 остава по-малко от месец и слуховете за нея се увеличават с всеки изминал ден. Сега нов клип, публикуван в Twitter сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max с този на неговия предшественик 13 Pro Max. iPhone 14 Pro Max on hands good...

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече е започнала да зиписва виртуалното си есенно събитие, по време на което ще представи новата серия iPhone 14 и Apple Watch Series 8, твърди журналистът Марк Гърман. Въпреки очакванията компанията да възстанови присъствените евенти, журналистът посочва, че...

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This