Изберете Страница

Видео: Нова уязвимост в iOS 10.1.1 и iOS 10.2, позволява неоторизиран достъп до снимки и контакти

Apple полага много усилия да защити потребитлските данни, но винаги има вратички, които биха позволили на изобретателните хакери, да прескочат нейните мерки за сигурност.

В You Tube се появи нов клип, демонстриращ как може да се достигне до снимките и контактите в заключен с парола iPhone, работещ под iOS 10.2.

Както и при предишните подобни уязвимости в операционната система на Apple, виновник за това е виртуалният асистент Siri и всичко започва с въпроса : „Кой съм аз?“. Той дава възможност да се използва заключения телефон, след като вместо да отговорите на обаждане до него, натиснете бутона за съобщения. За да разберете как се случва всичко, вижте клипа по-горе.

Apple вече е информирана за тази уязвимост и можем само да се надяваме, че тя ще бъде отстранена, преди официалната премиера на iOS 10.2.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This