Изберете Страница

Видео: Миналогодишният iPhone 7 Plus с 3 GB RAM победи напомпания Note 8 в Speed Test

Навярно това, което ще видите в горния клип няма да учуди повечето фенове на Apple, тъй като не за пръв път доказва, че софтуерната оптимизация е много по-важна от напомпаните хардуерни характеристики, с които се хвалят новите Android флагмани.

След като Samsung Galaxy Note 8 дебютира миналия месец, съвсем естествено беше той да бъде сравнен с текущия модел на Apple iPhone 7 и EveryThindApplePro направи точно това – подложи двата смартфона на своя тест за скорост в реалния живот.

Видеото започва както може да се очаква – влогърът извиква няколко стандартни апликации, засичайки времето за реакция с таймер. Сред тестовите програми са Snapchat, PS Express и Instagram, както и интензивни визуално игри като Asphalt и Grand Theft Auto, които отнемат много процесорна мощ. Note 8 издържа до един момент, след което се проваля с трясък, докато iPhone 7 Plus с лекота зарежда игрите. Хардуерът на Apple изпреварва конкуренцията, зареждайки всички приложения първоначално, а след това и във фонов режим за 3 минути и 21 секунди. Note 8 успява за 5 минути и 6 секунди.

Заслужава си да отбележим, че в този тест за скорост, фаблетът на Samsung работи на стандартна резолюция 1080р, която е същата като тази на iPhone 7 Plus, въпреки че поддържа QHD. Настройването на по-висока резолюция обаче, би направило нещата още по-трагични.

Както знаете, само след броени дни, Apple ще представи своето ново поколение iPhone, предвождано от десетия юбилеен модел. Какви ли ще бъдат резултатите от тестовете тогава?

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 ще поддържа по-бързо безжично зареждане

iPhone 15 ще поддържа по-бързо безжично зареждане

Wireless Power Consortium работи с Apple по следващото поколение стандарт Qi2, базиран на MagSafe, твърди нов слух. Това ще осигури по-бързи скорости за безжично зареждане за всички 15W Qi зарядни устройства за iPhone 15. Apple поддържа стандарта за безжично зареждане...

iOS 17 ще донесе функцията за интелигентен дисплей за някои модели iPhone

iOS 17 ще донесе функцията за интелигентен дисплей за някои модели iPhone

iOS 17 ще донесе функцията за интелигентен дисплей за някои модели iPhone, твърди Bloomberg, броени дни преди Apple да представи новата операционна система по време на WWDC 2023. Журналистът Марк Гърман посочва, че iOS 17 ще добави нов режим на дисплея, който превръща...

Появиха се изображения на iPhone 16 Pro Max

Появиха се изображения на iPhone 16 Pro Max

Месеци ни делят от премиерата на серията iPhone 15, но 9to5Mac вече публикува първите CAD изображения на iPhone 16 Pro Max. Смята се, че Apple планира да увеличи размерите на дисплея както на iPhone 16 Pro, така и на 16 Pro Max. Както се вижда от изображението,...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This