Изберете Страница

Видео: Миналогодишният iPhone 7 Plus с 3 GB RAM победи напомпания Note 8 в Speed Test

Навярно това, което ще видите в горния клип няма да учуди повечето фенове на Apple, тъй като не за пръв път доказва, че софтуерната оптимизация е много по-важна от напомпаните хардуерни характеристики, с които се хвалят новите Android флагмани.

След като Samsung Galaxy Note 8 дебютира миналия месец, съвсем естествено беше той да бъде сравнен с текущия модел на Apple iPhone 7 и EveryThindApplePro направи точно това – подложи двата смартфона на своя тест за скорост в реалния живот.

Видеото започва както може да се очаква – влогърът извиква няколко стандартни апликации, засичайки времето за реакция с таймер. Сред тестовите програми са Snapchat, PS Express и Instagram, както и интензивни визуално игри като Asphalt и Grand Theft Auto, които отнемат много процесорна мощ. Note 8 издържа до един момент, след което се проваля с трясък, докато iPhone 7 Plus с лекота зарежда игрите. Хардуерът на Apple изпреварва конкуренцията, зареждайки всички приложения първоначално, а след това и във фонов режим за 3 минути и 21 секунди. Note 8 успява за 5 минути и 6 секунди.

Заслужава си да отбележим, че в този тест за скорост, фаблетът на Samsung работи на стандартна резолюция 1080р, която е същата като тази на iPhone 7 Plus, въпреки че поддържа QHD. Настройването на по-висока резолюция обаче, би направило нещата още по-трагични.

Както знаете, само след броени дни, Apple ще представи своето ново поколение iPhone, предвождано от десетия юбилеен модел. Какви ли ще бъдат резултатите от тестовете тогава?

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата, произведен от Sony, който все още не е пуснат на пазара, твърдят последните слухове. Според доклад на Nikkei, Apple ще използва най-новия и съвременен сензор на Sony за предстоящата си серия iPhone 15. Той ще удвои сигнала...

Инженер на Apple разкри подробности за разработката на AirPods Pro 2

Инженер на Apple разкри подробности за разработката на AirPods Pro 2

Инженерът на Apple Есге Андерсен, който работи в акустичния екип на компанията, не вярва, че настоящата Bluetooth технология е ограничаващ фактор за качеството на звука за AirPods. Той разкри някои подробности за разработката на AirPods Pro 2 в интервю за списание...

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple е имала планове да представи тази година Apple Pencil с цена от 49 долара, който поддържа iPhone, но се е отказала от устройството в последния момент, твърди нов слух. At the Apple Event in September, Apple was originally going to release a new Apple Pencil...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This