Изберете Страница

Видео: Миналогодишният iPhone 7 Plus с 3 GB RAM победи напомпания Note 8 в Speed Test

Навярно това, което ще видите в горния клип няма да учуди повечето фенове на Apple, тъй като не за пръв път доказва, че софтуерната оптимизация е много по-важна от напомпаните хардуерни характеристики, с които се хвалят новите Android флагмани.

След като Samsung Galaxy Note 8 дебютира миналия месец, съвсем естествено беше той да бъде сравнен с текущия модел на Apple iPhone 7 и EveryThindApplePro направи точно това – подложи двата смартфона на своя тест за скорост в реалния живот.

Видеото започва както може да се очаква – влогърът извиква няколко стандартни апликации, засичайки времето за реакция с таймер. Сред тестовите програми са Snapchat, PS Express и Instagram, както и интензивни визуално игри като Asphalt и Grand Theft Auto, които отнемат много процесорна мощ. Note 8 издържа до един момент, след което се проваля с трясък, докато iPhone 7 Plus с лекота зарежда игрите. Хардуерът на Apple изпреварва конкуренцията, зареждайки всички приложения първоначално, а след това и във фонов режим за 3 минути и 21 секунди. Note 8 успява за 5 минути и 6 секунди.

Заслужава си да отбележим, че в този тест за скорост, фаблетът на Samsung работи на стандартна резолюция 1080р, която е същата като тази на iPhone 7 Plus, въпреки че поддържа QHD. Настройването на по-висока резолюция обаче, би направило нещата още по-трагични.

Както знаете, само след броени дни, Apple ще представи своето ново поколение iPhone, предвождано от десетия юбилеен модел. Какви ли ще бъдат резултатите от тестовете тогава?

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

До премиерата на новата серия iPhone 14 остава по-малко от месец и слуховете за нея се увеличават с всеки изминал ден. Сега нов клип, публикуван в Twitter сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max с този на неговия предшественик 13 Pro Max. iPhone 14 Pro Max on hands good...

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече е започнала да зиписва виртуалното си есенно събитие, по време на което ще представи новата серия iPhone 14 и Apple Watch Series 8, твърди журналистът Марк Гърман. Въпреки очакванията компанията да възстанови присъствените евенти, журналистът посочва, че...

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This