Навярно това, което ще видите в горния клип няма да учуди повечето фенове на Apple, тъй като не за пръв път доказва, че софтуерната оптимизация е много по-важна от напомпаните хардуерни характеристики, с които се хвалят новите Android флагмани.

След като Samsung Galaxy Note 8 дебютира миналия месец, съвсем естествено беше той да бъде сравнен с текущия модел на Apple iPhone 7 и EveryThindApplePro направи точно това – подложи двата смартфона на своя тест за скорост в реалния живот.

Видеото започва както може да се очаква – влогърът извиква няколко стандартни апликации, засичайки времето за реакция с таймер. Сред тестовите програми са Snapchat, PS Express и Instagram, както и интензивни визуално игри като Asphalt и Grand Theft Auto, които отнемат много процесорна мощ. Note 8 издържа до един момент, след което се проваля с трясък, докато iPhone 7 Plus с лекота зарежда игрите. Хардуерът на Apple изпреварва конкуренцията, зареждайки всички приложения първоначално, а след това и във фонов режим за 3 минути и 21 секунди. Note 8 успява за 5 минути и 6 секунди.

Заслужава си да отбележим, че в този тест за скорост, фаблетът на Samsung работи на стандартна резолюция 1080р, която е същата като тази на iPhone 7 Plus, въпреки че поддържа QHD. Настройването на по-висока резолюция обаче, би направило нещата още по-трагични.

Както знаете, само след броени дни, Apple ще представи своето ново поколение iPhone, предвождано от десетия юбилеен модел. Какви ли ще бъдат резултатите от тестовете тогава?