Изберете страница

Видео: Миналогодишният iPhone 7 Plus с 3 GB RAM победи напомпания Note 8 в Speed Test

Навярно това, което ще видите в горния клип няма да учуди повечето фенове на Apple, тъй като не за пръв път доказва, че софтуерната оптимизация е много по-важна от напомпаните хардуерни характеристики, с които се хвалят новите Android флагмани.

След като Samsung Galaxy Note 8 дебютира миналия месец, съвсем естествено беше той да бъде сравнен с текущия модел на Apple iPhone 7 и EveryThindApplePro направи точно това – подложи двата смартфона на своя тест за скорост в реалния живот.

Видеото започва както може да се очаква – влогърът извиква няколко стандартни апликации, засичайки времето за реакция с таймер. Сред тестовите програми са Snapchat, PS Express и Instagram, както и интензивни визуално игри като Asphalt и Grand Theft Auto, които отнемат много процесорна мощ. Note 8 издържа до един момент, след което се проваля с трясък, докато iPhone 7 Plus с лекота зарежда игрите. Хардуерът на Apple изпреварва конкуренцията, зареждайки всички приложения първоначално, а след това и във фонов режим за 3 минути и 21 секунди. Note 8 успява за 5 минути и 6 секунди.

Заслужава си да отбележим, че в този тест за скорост, фаблетът на Samsung работи на стандартна резолюция 1080р, която е същата като тази на iPhone 7 Plus, въпреки че поддържа QHD. Настройването на по-висока резолюция обаче, би направило нещата още по-трагични.

Както знаете, само след броени дни, Apple ще представи своето ново поколение iPhone, предвождано от десетия юбилеен модел. Какви ли ще бъдат резултатите от тестовете тогава?

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This