Изберете Страница

Видео: Кои са най-полезните функции в watchOS 3?

Много потребители са на мнение, че Apple трябваше да изчака с премиерата на Apple Watch, докато операционната му система „узрее“. Първият модел на умния часовник на компанията, често се забавя, крашва и дори става неизползваем, но Apple отстрани повечето проблеми в неговия наследник и най-новата версия на операционната система watchOS 3.

Кои са най-полезните, нови функции в нея?

  • Dock

Абсолютният фаворит в промените е въвеждането на Dock, като за сметка на това, компанията премахва рядко използваната функция Friends. Dock работи като App Switcher на iPhone и позволява на приложенията да се зареждат мигновено, вместо след дълго чакане, както е при първия модел Apple Watch. Всъщност при първите две версии на операционната система, някои приложения се зареждат безкрайно, което прави часовника неизползваем. Когато някое от тях обаче е добавено към Dock, то бива записано в паметта и ще се появи мигновено, при следващото отваряне.

  • Control Center

В watchOS 3, приплъзването от дъното на екрана нагоре извежда контролен център, подобен на този при iPhone. Функционалността му е същата и той има своя набор скрити трикове, както и възможността да потърси вашия телефон, оставен наоколо.

  • Нови Watch Faces и лесното им превключване

Новите циферблати са част от всяка версия на операционната система. В watchOS 3, те са два за дейността, един с Мини Маус и един минималистичен, наречен Numbers.

  • Нови Complications Galore

Apple въвежда добавки за приложенията, включително Music, Workout, Reminders, Heart Rate, Maps и Breathe. Можете да използвате и Wheater, за да видите текущата температура и моментното състояние на времето във вашия район. Всички те имат еднакви лица, което е много удобно.

Ако все още се чудите, дали си заслужава да си купите Apple Watch, отговорът е ДА! Това е един напълно функционален часовник, с много добра интеграция с вашия iPhone, красив дизайн и удобни ежедневни функции.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни, съобщи Apple. В по-голямата си част тя ще е онлайн и ще е безплатна за всички разработчици, но компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти,...

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This