Много потребители са на мнение, че Apple трябваше да изчака с премиерата на Apple Watch, докато операционната му система „узрее“. Първият модел на умния часовник на компанията, често се забавя, крашва и дори става неизползваем, но Apple отстрани повечето проблеми в неговия наследник и най-новата версия на операционната система watchOS 3.

Кои са най-полезните, нови функции в нея?

  • Dock

Абсолютният фаворит в промените е въвеждането на Dock, като за сметка на това, компанията премахва рядко използваната функция Friends. Dock работи като App Switcher на iPhone и позволява на приложенията да се зареждат мигновено, вместо след дълго чакане, както е при първия модел Apple Watch. Всъщност при първите две версии на операционната система, някои приложения се зареждат безкрайно, което прави часовника неизползваем. Когато някое от тях обаче е добавено към Dock, то бива записано в паметта и ще се появи мигновено, при следващото отваряне.

  • Control Center

В watchOS 3, приплъзването от дъното на екрана нагоре извежда контролен център, подобен на този при iPhone. Функционалността му е същата и той има своя набор скрити трикове, както и възможността да потърси вашия телефон, оставен наоколо.

  • Нови Watch Faces и лесното им превключване

Новите циферблати са част от всяка версия на операционната система. В watchOS 3, те са два за дейността, един с Мини Маус и един минималистичен, наречен Numbers.

  • Нови Complications Galore

Apple въвежда добавки за приложенията, включително Music, Workout, Reminders, Heart Rate, Maps и Breathe. Можете да използвате и Wheater, за да видите текущата температура и моментното състояние на времето във вашия район. Всички те имат еднакви лица, което е много удобно.

Ако все още се чудите, дали си заслужава да си купите Apple Watch, отговорът е ДА! Това е един напълно функционален часовник, с много добра интеграция с вашия iPhone, красив дизайн и удобни ежедневни функции.