Изберете страница

Видео: Кои са най-полезните функции в watchOS 3?

Много потребители са на мнение, че Apple трябваше да изчака с премиерата на Apple Watch, докато операционната му система „узрее“. Първият модел на умния часовник на компанията, често се забавя, крашва и дори става неизползваем, но Apple отстрани повечето проблеми в неговия наследник и най-новата версия на операционната система watchOS 3.

Кои са най-полезните, нови функции в нея?

  • Dock

Абсолютният фаворит в промените е въвеждането на Dock, като за сметка на това, компанията премахва рядко използваната функция Friends. Dock работи като App Switcher на iPhone и позволява на приложенията да се зареждат мигновено, вместо след дълго чакане, както е при първия модел Apple Watch. Всъщност при първите две версии на операционната система, някои приложения се зареждат безкрайно, което прави часовника неизползваем. Когато някое от тях обаче е добавено към Dock, то бива записано в паметта и ще се появи мигновено, при следващото отваряне.

  • Control Center

В watchOS 3, приплъзването от дъното на екрана нагоре извежда контролен център, подобен на този при iPhone. Функционалността му е същата и той има своя набор скрити трикове, както и възможността да потърси вашия телефон, оставен наоколо.

  • Нови Watch Faces и лесното им превключване

Новите циферблати са част от всяка версия на операционната система. В watchOS 3, те са два за дейността, един с Мини Маус и един минималистичен, наречен Numbers.

  • Нови Complications Galore

Apple въвежда добавки за приложенията, включително Music, Workout, Reminders, Heart Rate, Maps и Breathe. Можете да използвате и Wheater, за да видите текущата температура и моментното състояние на времето във вашия район. Всички те имат еднакви лица, което е много удобно.

Ако все още се чудите, дали си заслужава да си купите Apple Watch, отговорът е ДА! Това е един напълно функционален часовник, с много добра интеграция с вашия iPhone, красив дизайн и удобни ежедневни функции.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This