iBus е инструмент, който позволява на потребителите да се свържат с порта за поддръжка на Apple Watch и да го използват, за да направят рестор на часовника, чрез iTunes. Неговият създател твърди, че това е първият подобен инструмент, а следващото видео демонстрира как протича процеса стъпка по стъпка:

Въпреки, че се отличава от официалното устройство, използвано от Apple за часовника, ресторът протича по същия начин. iBus позволява на Apple Watch да комуникира с iTunes и Mac, а след това можете да вкарате часовника в DFU мод, подобно на iPhone и да го ресторнете.

Както сами ще видите в клипа, DFU мод за Apple Watch изисква да се задържат едновременно дигиталната коронка и бутона за включване за 10 секунди, а след това да се пусне бутона, като продължите да държите коронката. Всичко това се прави, докато часовника е свързан към Mac, чрез iBus и Lightning кабел. iTunes в крайна сметка ще открие, че вашия Apple Watch е в режим DFU Mode и ще ви прикани да изберете IPSW файла за възстановяване.

Основният проблем при използването на този метод е, че Apple не предоставя публично пълните IPSW файлове и програмата ще ви подкани да изберете файл за рестор. Следователно ще трябва да се сдобиете с нужните фирмуерни файлове, за да направите даунгрейд от друг източник. В описанието на клипа има включени няколко такива.

Ако сте от хората, които бързат да тестват бета версиите на операционната система, този инструмент би бил много полезен. Той се предлага в две версии – S1, която работи с оригиналния Apple Wathc и Series 1 и S2, която е предназначена за Series 2, а цената им е съответно 100 и 120 долара, като можете да ги закупите от уеб сайта на MFC.