Изберете Страница

Видео демонстрира процеса на възстановяване на Apple Watch, чрез iBus

iBus е инструмент, който позволява на потребителите да се свържат с порта за поддръжка на Apple Watch и да го използват, за да направят рестор на часовника, чрез iTunes. Неговият създател твърди, че това е първият подобен инструмент, а следващото видео демонстрира как протича процеса стъпка по стъпка:

Въпреки, че се отличава от официалното устройство, използвано от Apple за часовника, ресторът протича по същия начин. iBus позволява на Apple Watch да комуникира с iTunes и Mac, а след това можете да вкарате часовника в DFU мод, подобно на iPhone и да го ресторнете.

Както сами ще видите в клипа, DFU мод за Apple Watch изисква да се задържат едновременно дигиталната коронка и бутона за включване за 10 секунди, а след това да се пусне бутона, като продължите да държите коронката. Всичко това се прави, докато часовника е свързан към Mac, чрез iBus и Lightning кабел. iTunes в крайна сметка ще открие, че вашия Apple Watch е в режим DFU Mode и ще ви прикани да изберете IPSW файла за възстановяване.

Основният проблем при използването на този метод е, че Apple не предоставя публично пълните IPSW файлове и програмата ще ви подкани да изберете файл за рестор. Следователно ще трябва да се сдобиете с нужните фирмуерни файлове, за да направите даунгрейд от друг източник. В описанието на клипа има включени няколко такива.

Ако сте от хората, които бързат да тестват бета версиите на операционната система, този инструмент би бил много полезен. Той се предлага в две версии – S1, която работи с оригиналния Apple Wathc и Series 1 и S2, която е предназначена за Series 2, а цената им е съответно 100 и 120 долара, като можете да ги закупите от уеб сайта на MFC.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

На 29 юни 2007 година дълги опашки нетърпеливи потребители се наредиха пред магазините на Apple, нетърпеливи да се докоснат до първия iPhone. Оттогава светът не е същият! Всъщност устройството беше представено на 9 януари 2007 година, но на доставчиците бяха нужни...

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Съдия на Международната търговска комисия издаде първоначална констатация, според която Apple е нарушила патентована ЕКГ технология на AliveCor и това може да доведе до забраната на Apple Watch в САЩ. След като заведе дело за нарушаване на патенти срещу Apple през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This