Изберете страница

Видео демонстрира процеса на възстановяване на Apple Watch, чрез iBus

iBus е инструмент, който позволява на потребителите да се свържат с порта за поддръжка на Apple Watch и да го използват, за да направят рестор на часовника, чрез iTunes. Неговият създател твърди, че това е първият подобен инструмент, а следващото видео демонстрира как протича процеса стъпка по стъпка:

Въпреки, че се отличава от официалното устройство, използвано от Apple за часовника, ресторът протича по същия начин. iBus позволява на Apple Watch да комуникира с iTunes и Mac, а след това можете да вкарате часовника в DFU мод, подобно на iPhone и да го ресторнете.

Както сами ще видите в клипа, DFU мод за Apple Watch изисква да се задържат едновременно дигиталната коронка и бутона за включване за 10 секунди, а след това да се пусне бутона, като продължите да държите коронката. Всичко това се прави, докато часовника е свързан към Mac, чрез iBus и Lightning кабел. iTunes в крайна сметка ще открие, че вашия Apple Watch е в режим DFU Mode и ще ви прикани да изберете IPSW файла за възстановяване.

Основният проблем при използването на този метод е, че Apple не предоставя публично пълните IPSW файлове и програмата ще ви подкани да изберете файл за рестор. Следователно ще трябва да се сдобиете с нужните фирмуерни файлове, за да направите даунгрейд от друг източник. В описанието на клипа има включени няколко такива.

Ако сте от хората, които бързат да тестват бета версиите на операционната система, този инструмент би бил много полезен. Той се предлага в две версии – S1, която работи с оригиналния Apple Wathc и Series 1 и S2, която е предназначена за Series 2, а цената им е съответно 100 и 120 долара, като можете да ги закупите от уеб сайта на MFC.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This