Изберете страница

Видео демонстрира над 20 нови функции в iOS 11 beta 5

В понеделник вечерта Apple пусна поредната пета бета версия на iOS 11, предназначена за разработчици, която съдържа различни подобрения в стабилността, но и такива в потребителския интерфейс, които наистина са любопитни.

Може би си спомняте синхронизацията на iMessage с iCloud, която Apple спомена по време на своята конференция през юни? Е, тя вече не е налице, поне в тази версия на операционната система и не става ясно какво точно се случва с нея и дали е била отхвърлена, или ще се завърне в някоя от следващите актуализации.

Любопитното е, че компанията избра точно този релийз, за да популяризира режима Portrait mode, за който има нова страница, видима само за притежателите на iPhone 7 Plus. Следващата основна функция е свързана с 32 битовите приложения, които както се очакваше вече не се поддържат в iOS 11 и това става официално именн с петата бета версия.

Другите промени включват леки козметични изменения в приложенията за настройки и камера, по-малки глифове в това за времето и нов интерфейс за музиката, контролния център и екрана за заключване. Spotlight Search сега остава в горната част на екрана, когато разглеждате уиджетите, лентата за състояние е червена при запис на екрана, вместо синя, а приложенията, които използват местоположението ви, губят синия си банер. Ще откриете и нова страница с настройки за SOS и нов рингтон за повикванията във FaceTime. Потребителите на iPad получават нов мултитаскинг начален екран и нова анимация за слайдове при достъпа до него. Всички тези промени, можете да видите в клипа на 9to5Mac по-горе.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This