Изберете Страница

Видео демонстрира над 20 нови функции в iOS 11 beta 5

В понеделник вечерта Apple пусна поредната пета бета версия на iOS 11, предназначена за разработчици, която съдържа различни подобрения в стабилността, но и такива в потребителския интерфейс, които наистина са любопитни.

Може би си спомняте синхронизацията на iMessage с iCloud, която Apple спомена по време на своята конференция през юни? Е, тя вече не е налице, поне в тази версия на операционната система и не става ясно какво точно се случва с нея и дали е била отхвърлена, или ще се завърне в някоя от следващите актуализации.

Любопитното е, че компанията избра точно този релийз, за да популяризира режима Portrait mode, за който има нова страница, видима само за притежателите на iPhone 7 Plus. Следващата основна функция е свързана с 32 битовите приложения, които както се очакваше вече не се поддържат в iOS 11 и това става официално именн с петата бета версия.

Другите промени включват леки козметични изменения в приложенията за настройки и камера, по-малки глифове в това за времето и нов интерфейс за музиката, контролния център и екрана за заключване. Spotlight Search сега остава в горната част на екрана, когато разглеждате уиджетите, лентата за състояние е червена при запис на екрана, вместо синя, а приложенията, които използват местоположението ви, губят синия си банер. Ще откриете и нова страница с настройки за SOS и нов рингтон за повикванията във FaceTime. Потребителите на iPad получават нов мултитаскинг начален екран и нова анимация за слайдове при достъпа до него. Всички тези промени, можете да видите в клипа на 9to5Mac по-горе.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви, че ще оправи прегряването на iPhone 15 Pro със софтуерна актуализация

Apple обяви, че ще оправи прегряването на iPhone 15 Pro със софтуерна актуализация

През последната седмица множество потребители се оплакаха, че новите им iPhone 15 и 15 Pro прегряват и работят при необичайно високи температури. В отговор на тези оплаквания, Apple обяви, че предстои софтуерна актуализация, която ще отстрани проблемите. Трябва да...

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип, коментира известният анализатор Минг-Чи Куо, след като през последните дни в интернет пространството се появиха редица оплаквания от страна на потребители на устройствата. Първоначално се...

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

След старта на iPhone 15 идват и първите резултати от тестове на батерията, които обикновено са сред параметрите, вълнуващи най-много потребителите. Apple изтъкна ефективността на 3 nm A17 Pro, така че очакванията бяха iPhone 15 Pro и 15 Pro Max да заемат първото...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This