Изберете Страница

Видео демонстрира над 20 нови функции в iOS 11 beta 5

В понеделник вечерта Apple пусна поредната пета бета версия на iOS 11, предназначена за разработчици, която съдържа различни подобрения в стабилността, но и такива в потребителския интерфейс, които наистина са любопитни.

Може би си спомняте синхронизацията на iMessage с iCloud, която Apple спомена по време на своята конференция през юни? Е, тя вече не е налице, поне в тази версия на операционната система и не става ясно какво точно се случва с нея и дали е била отхвърлена, или ще се завърне в някоя от следващите актуализации.

Любопитното е, че компанията избра точно този релийз, за да популяризира режима Portrait mode, за който има нова страница, видима само за притежателите на iPhone 7 Plus. Следващата основна функция е свързана с 32 битовите приложения, които както се очакваше вече не се поддържат в iOS 11 и това става официално именн с петата бета версия.

Другите промени включват леки козметични изменения в приложенията за настройки и камера, по-малки глифове в това за времето и нов интерфейс за музиката, контролния център и екрана за заключване. Spotlight Search сега остава в горната част на екрана, когато разглеждате уиджетите, лентата за състояние е червена при запис на екрана, вместо синя, а приложенията, които използват местоположението ви, губят синия си банер. Ще откриете и нова страница с настройки за SOS и нов рингтон за повикванията във FaceTime. Потребителите на iPad получават нов мултитаскинг начален екран и нова анимация за слайдове при достъпа до него. Всички тези промени, можете да видите в клипа на 9to5Mac по-горе.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2 с някои корекции на грешки и оптимизации. Според бележките към изданието, iOS 16.1.2 въвежда подобрена съвместимост с безжични оператори, заедно с оптимизация за Crash Detection за моделите iPhone 14 и 14 Pro. Оптимизирането на Crash Detection...

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max заради протести в основната фабрика на Foxconn в Китай. Според известния анализатор Минг-Чи Куо, доставките на устройствата ще са “значително по-ниски” през последното тримесечие на годината....

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата, произведен от Sony, който все още не е пуснат на пазара, твърдят последните слухове. Според доклад на Nikkei, Apple ще използва най-новия и съвременен сензор на Sony за предстоящата си серия iPhone 15. Той ще удвои сигнала...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This