Разработчикът Гилермо Рамбо, който през последния месец беше в светлината на прожекторите, във връзка с проучванията си за изтеклия фирмуер на HomePod, сподели два видеоклипа, които ни дават представа за начина, по който работи App Switcher в iPhone 8, без физически хоум бутон.

Те са открити в бета версията на iOS 11, като първият от тях не изглежда особено интересен на пръв поглед, с изключение на това, че плъзгането от дясно на ляво на заключен екран, предизвиква появата на контролния център, вместо на камерата, както е в момента. Вторият клип обаче, отговаря на въпроса „ако жестовете е трябвало да бъдат променени, какво идва на тяхно място?“


В него се демонстрира използването на App Switcher с плъзгане нагоре, което в момента предизвиква появата на контролния център. Според разработчика това ще е начинът, по който iPhone 8 ще дава достъп до самия App Switcher, поради липсата на физически хоум бутон. Рамбо споменава, че въпреки откриването на тези клипове чак сега, те са присъствали и в първите бета версии на операционната система и може би това не е финалния жест, който Apple ще използва за своя десети юбилеен модел, но въпреки всичко смяната на жестовете е много логична. Всъщност този жест напомня много на един джейлбрейк туейк от миналото – Zephyr, а може би именно на неговата поява се дължи и премахването на жеста за превключване на приложенията, чрез 3D Touch и натискане в левия край на екрана още в началните бета версии на iOS 11.