Изберете Страница

Видео: Вижте как са изглеждали предшествениците на iPhone

Само преди броени дни, любимият ни iPhone навърши десет години, но процесът на разработването му е отнел повече от две години, преди Стив Джобс да реши, че смартфонът е достатъчно добър, за да бъде представен пред публика.

Това видео показва оригинални прототипи, които работят с iPod базиран софтуер, контролиран от цифрово колелце, подобно на това на плейърите. За наше щастие, тази идея не е успяла да надделее, но благодарение на Сони Диксън, можете да видите, как са изглеждали два от прототипите с имена P1 и Р2. Р1 е идея на Тони Фадел, гуруто на iPod, който твърди, че именно този потребителски интерфейс е бил първата опция за iPhone, преди Скот Форстал да създаде и развие iPhone OS и да предложи прототипа P2.

Според Диксън, това са най-ранните етапи от развитието на смартфона и подобни устройства е почти невъзможно да бъдат намерени. Те имат пластмасови екрани, сурови декоративни рамки и незавършени хоум бутони, като обикновено функционират само за да демонстрират концепцията за софтуера.

Разбира се от тогава iPhone е извървял дълъг път и неговата iOS не може да се сравнява с тези първи прототипи, но е добре да знаем, от къде е тръгнало всичко, нали?

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This