Изберете Страница

Видео: Вижте как са изглеждали предшествениците на iPhone

Само преди броени дни, любимият ни iPhone навърши десет години, но процесът на разработването му е отнел повече от две години, преди Стив Джобс да реши, че смартфонът е достатъчно добър, за да бъде представен пред публика.

Това видео показва оригинални прототипи, които работят с iPod базиран софтуер, контролиран от цифрово колелце, подобно на това на плейърите. За наше щастие, тази идея не е успяла да надделее, но благодарение на Сони Диксън, можете да видите, как са изглеждали два от прототипите с имена P1 и Р2. Р1 е идея на Тони Фадел, гуруто на iPod, който твърди, че именно този потребителски интерфейс е бил първата опция за iPhone, преди Скот Форстал да създаде и развие iPhone OS и да предложи прототипа P2.

Според Диксън, това са най-ранните етапи от развитието на смартфона и подобни устройства е почти невъзможно да бъдат намерени. Те имат пластмасови екрани, сурови декоративни рамки и незавършени хоум бутони, като обикновено функционират само за да демонстрират концепцията за софтуера.

Разбира се от тогава iPhone е извървял дълъг път и неговата iOS не може да се сравнява с тези първи прототипи, но е добре да знаем, от къде е тръгнало всичко, нали?

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone през 2022 година на фона на цялостното забавяне на пазара на смартфони, твъди Bloomberg. Компанията е поръчала 90 милиона бройки iPhone 14, колкото и iPhone 13 през същия период на миналата година. Apple очаква да произведе...

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Apple планира да увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо, въпреки че не разкрива точни цифри. В свой пост в Twitter той посочва, че средната продажна цена на цялата гама iPhone 14 ще се увеличи с около 15% в сравнение с...

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията най-сетне се завръща с последната iOS 16 beta 5. Това беше едно от най-честите желания на потребителите, след като Apple го премахна с пускането на iPhone X. За да бъде активирана опцията, ще трябва да посетите настройките и секцията “батерия”....

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This