Изберете страница

Видео: Вижте как са изглеждали предшествениците на iPhone

Само преди броени дни, любимият ни iPhone навърши десет години, но процесът на разработването му е отнел повече от две години, преди Стив Джобс да реши, че смартфонът е достатъчно добър, за да бъде представен пред публика.

Това видео показва оригинални прототипи, които работят с iPod базиран софтуер, контролиран от цифрово колелце, подобно на това на плейърите. За наше щастие, тази идея не е успяла да надделее, но благодарение на Сони Диксън, можете да видите, как са изглеждали два от прототипите с имена P1 и Р2. Р1 е идея на Тони Фадел, гуруто на iPod, който твърди, че именно този потребителски интерфейс е бил първата опция за iPhone, преди Скот Форстал да създаде и развие iPhone OS и да предложи прототипа P2.

Според Диксън, това са най-ранните етапи от развитието на смартфона и подобни устройства е почти невъзможно да бъдат намерени. Те имат пластмасови екрани, сурови декоративни рамки и незавършени хоум бутони, като обикновено функционират само за да демонстрират концепцията за софтуера.

Разбира се от тогава iPhone е извървял дълъг път и неговата iOS не може да се сравнява с тези първи прототипи, но е добре да знаем, от къде е тръгнало всичко, нали?

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This