Изберете страница

Видео: Вижте как са изглеждали предшествениците на iPhone

Само преди броени дни, любимият ни iPhone навърши десет години, но процесът на разработването му е отнел повече от две години, преди Стив Джобс да реши, че смартфонът е достатъчно добър, за да бъде представен пред публика.

Това видео показва оригинални прототипи, които работят с iPod базиран софтуер, контролиран от цифрово колелце, подобно на това на плейърите. За наше щастие, тази идея не е успяла да надделее, но благодарение на Сони Диксън, можете да видите, как са изглеждали два от прототипите с имена P1 и Р2. Р1 е идея на Тони Фадел, гуруто на iPod, който твърди, че именно този потребителски интерфейс е бил първата опция за iPhone, преди Скот Форстал да създаде и развие iPhone OS и да предложи прототипа P2.

Според Диксън, това са най-ранните етапи от развитието на смартфона и подобни устройства е почти невъзможно да бъдат намерени. Те имат пластмасови екрани, сурови декоративни рамки и незавършени хоум бутони, като обикновено функционират само за да демонстрират концепцията за софтуера.

Разбира се от тогава iPhone е извървял дълъг път и неговата iOS не може да се сравнява с тези първи прототипи, но е добре да знаем, от къде е тръгнало всичко, нали?

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This