Изберете Страница

Видео: Брутални драскотини по матово черния iPhone 7 след тест

Този тип тестове буквално ме измъчват докато ги гледам, но трябва да отбележа, че те са полезни за бъдещите собственици на нови телефони, тъй като до известна степен показват до колко издържат те при различни механични въздействия.

You Tube каналът JerryRigEverything тества една от първите бройки iPhone 7, пролагайки максимални усилия да го унищожи с ключове, ножче и груба сила. Като цяло телефонът се представя добре в теста, симулиращ заплахите при ежедневна употреба, а процесът на анодизация, който Apple използва, изглежда стабилен в повечето случаи.

Проблем се появява едва, когато нараняванията се нанасят с макетен нож. Предния панел на iPhone 7 издържа до 6 по скалата за твърдост на Mohs, което съответства на най-новите смартфони, оборудвани с защитно стъкло Gorilla Glass.

Интересното обаче е, че JerryRigEverything твърди, че iSight камерата отзад не е със сапфирено стъкло. Както се вижда в клипа, стъклото й остава невредимо при интервенция с бръснарско ножче, но получава дълбоки драскотини с острие ниво на твърдост 6. Това поставя материала едно ниво по-ниско от кварца по скалата на Mohs и три нива под сапфирения му вариант.

От друга страна в техническите спецификации на уеб страницата на Apple, ясно е посочено сапфирено покритие на обектива.

Малко по-съмнителна е претенцията на JerryRigEverything по отношение на хоум бутона, че е покрит със стъкло, което се надрасква при ниво 6. Apple е известна със своето сапфирено покритие за Touch ID сензора, който дебютира още в iPhone 5s. Само материал като сапфира е подходящ за такъв компонент, който се грижи не само за навигацията, а и за защитата на Apple Pay плащания. Грешка при разпознаване на пръстов отпечатък, поради драскотини, би била сериозен дефект.

Както и миналата година, iPhone 7 е с корпус от алуминий серия 7000, което го прави почти неразрушим при ежедневна употреба. По време на теста той претърпява изпитание за огъване, при който това, което каналът нарича „хидроизолационно лепило“, се появява по ръба на дисплея, когато той е отлепен от шасито. Apple се похвали с IP67 сертификат за водоустойчивост, но дали този лепкав материал наистина е хидроизолационен агент или просто обикновено течно лепило, така и не става ясно.

Всъщност този клип предлага справедлива оценка на това, какво да очакваме от новите смартфони на компанията по отношение на издръжливостта им към външни въздействия. Разбира се в него нещата са доста по-пресилени и надали на вашия нов iPhone 7 ще му се наложи да претърпи подобно нещо в реални условия, но все пак, изгледайте клипа, за да сте наясно с последствията от подобни интервенции.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип, коментира известният анализатор Минг-Чи Куо, след като през последните дни в интернет пространството се появиха редица оплаквания от страна на потребители на устройствата. Първоначално се...

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

След старта на iPhone 15 идват и първите резултати от тестове на батерията, които обикновено са сред параметрите, вълнуващи най-много потребителите. Apple изтъкна ефективността на 3 nm A17 Pro, така че очакванията бяха iPhone 15 Pro и 15 Pro Max да заемат първото...

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес. След повече от три месеца бета тестове, актуализацията ще е достъпна за iPhone Xr и по-нови модели и ще донесе множество нови функции и подобрения. StandBy StandBy е нов режим на екрана, който ви предоставя полезна информация,...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This