Изберете страница

Видео: Брутални драскотини по матово черния iPhone 7 след тест

Този тип тестове буквално ме измъчват докато ги гледам, но трябва да отбележа, че те са полезни за бъдещите собственици на нови телефони, тъй като до известна степен показват до колко издържат те при различни механични въздействия.

You Tube каналът JerryRigEverything тества една от първите бройки iPhone 7, пролагайки максимални усилия да го унищожи с ключове, ножче и груба сила. Като цяло телефонът се представя добре в теста, симулиращ заплахите при ежедневна употреба, а процесът на анодизация, който Apple използва, изглежда стабилен в повечето случаи.

Проблем се появява едва, когато нараняванията се нанасят с макетен нож. Предния панел на iPhone 7 издържа до 6 по скалата за твърдост на Mohs, което съответства на най-новите смартфони, оборудвани с защитно стъкло Gorilla Glass.

Интересното обаче е, че JerryRigEverything твърди, че iSight камерата отзад не е със сапфирено стъкло. Както се вижда в клипа, стъклото й остава невредимо при интервенция с бръснарско ножче, но получава дълбоки драскотини с острие ниво на твърдост 6. Това поставя материала едно ниво по-ниско от кварца по скалата на Mohs и три нива под сапфирения му вариант.

От друга страна в техническите спецификации на уеб страницата на Apple, ясно е посочено сапфирено покритие на обектива.

Малко по-съмнителна е претенцията на JerryRigEverything по отношение на хоум бутона, че е покрит със стъкло, което се надрасква при ниво 6. Apple е известна със своето сапфирено покритие за Touch ID сензора, който дебютира още в iPhone 5s. Само материал като сапфира е подходящ за такъв компонент, който се грижи не само за навигацията, а и за защитата на Apple Pay плащания. Грешка при разпознаване на пръстов отпечатък, поради драскотини, би била сериозен дефект.

Както и миналата година, iPhone 7 е с корпус от алуминий серия 7000, което го прави почти неразрушим при ежедневна употреба. По време на теста той претърпява изпитание за огъване, при който това, което каналът нарича „хидроизолационно лепило“, се появява по ръба на дисплея, когато той е отлепен от шасито. Apple се похвали с IP67 сертификат за водоустойчивост, но дали този лепкав материал наистина е хидроизолационен агент или просто обикновено течно лепило, така и не става ясно.

Всъщност този клип предлага справедлива оценка на това, какво да очакваме от новите смартфони на компанията по отношение на издръжливостта им към външни въздействия. Разбира се в него нещата са доста по-пресилени и надали на вашия нов iPhone 7 ще му се наложи да претърпи подобно нещо в реални условия, но все пак, изгледайте клипа, за да сте наясно с последствията от подобни интервенции.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This