Изберете Страница

Видео: Брутални драскотини по матово черния iPhone 7 след тест

Този тип тестове буквално ме измъчват докато ги гледам, но трябва да отбележа, че те са полезни за бъдещите собственици на нови телефони, тъй като до известна степен показват до колко издържат те при различни механични въздействия.

You Tube каналът JerryRigEverything тества една от първите бройки iPhone 7, пролагайки максимални усилия да го унищожи с ключове, ножче и груба сила. Като цяло телефонът се представя добре в теста, симулиращ заплахите при ежедневна употреба, а процесът на анодизация, който Apple използва, изглежда стабилен в повечето случаи.

Проблем се появява едва, когато нараняванията се нанасят с макетен нож. Предния панел на iPhone 7 издържа до 6 по скалата за твърдост на Mohs, което съответства на най-новите смартфони, оборудвани с защитно стъкло Gorilla Glass.

Интересното обаче е, че JerryRigEverything твърди, че iSight камерата отзад не е със сапфирено стъкло. Както се вижда в клипа, стъклото й остава невредимо при интервенция с бръснарско ножче, но получава дълбоки драскотини с острие ниво на твърдост 6. Това поставя материала едно ниво по-ниско от кварца по скалата на Mohs и три нива под сапфирения му вариант.

От друга страна в техническите спецификации на уеб страницата на Apple, ясно е посочено сапфирено покритие на обектива.

Малко по-съмнителна е претенцията на JerryRigEverything по отношение на хоум бутона, че е покрит със стъкло, което се надрасква при ниво 6. Apple е известна със своето сапфирено покритие за Touch ID сензора, който дебютира още в iPhone 5s. Само материал като сапфира е подходящ за такъв компонент, който се грижи не само за навигацията, а и за защитата на Apple Pay плащания. Грешка при разпознаване на пръстов отпечатък, поради драскотини, би била сериозен дефект.

Както и миналата година, iPhone 7 е с корпус от алуминий серия 7000, което го прави почти неразрушим при ежедневна употреба. По време на теста той претърпява изпитание за огъване, при който това, което каналът нарича „хидроизолационно лепило“, се появява по ръба на дисплея, когато той е отлепен от шасито. Apple се похвали с IP67 сертификат за водоустойчивост, но дали този лепкав материал наистина е хидроизолационен агент или просто обикновено течно лепило, така и не става ясно.

Всъщност този клип предлага справедлива оценка на това, какво да очакваме от новите смартфони на компанията по отношение на издръжливостта им към външни въздействия. Разбира се в него нещата са доста по-пресилени и надали на вашия нов iPhone 7 ще му се наложи да претърпи подобно нещо в реални условия, но все пак, изгледайте клипа, за да сте наясно с последствията от подобни интервенции.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Концепция показва как ще изглежда iPhone 14 Pro с iOS 16

Концепция показва как ще изглежда iPhone 14 Pro с iOS 16

До премиерата на iPhone 14 не остава много време, а феновете са любопитни да видят новите устройства. Сега дизайнер създаде концепция, която показва как ще изглежда iPhone 14 Pro с iOS 16, ако се съди по слуховете до момента. Graphic Designer AR7 сподели в Twitter...

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone през 2022 година на фона на цялостното забавяне на пазара на смартфони, твъди Bloomberg. Компанията е поръчала 90 милиона бройки iPhone 14, колкото и iPhone 13 през същия период на миналата година. Apple очаква да произведе...

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Apple планира да увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо, въпреки че не разкрива точни цифри. В свой пост в Twitter той посочва, че средната продажна цена на цялата гама iPhone 14 ще се увеличи с около 15% в сравнение с...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This