Изберете Страница

Вече можете да изтриете заключен iPhone без да е нужно да го свързвате с компютър

Една от малките добавки в iOS 15.2 е това, че Apple най-сетне осигурява възможността за изтриване и нулиране на заключен iPhone или iPad, без първо да е нужно да го свързвате с компютър. Тази нова функция се дължи на нова възможност, когато iOS устройство е в режим на заключване заради твърде много неуспешни опити за въвеждане на парола.

Когато iPhone е отключен, нулирането му до фабрични настройки е невероятно лесно. Изисква само няколко клика в Settings, за да се изтрие цялото съдържание и настройки. Досега обаче, същото действие при заключен телефон изискваше използването на компютър. Това означаваше, че ако сте забравили паролата си, трябва да поставите устройството в режим на възстановяване DFU и след това да го включите към компютър, за да използвате класическия процес с iTunes.

Сега, докато закючен iPhone или iPad има активна мрежова връзка, вече можете да го изтриете от заключения екран. След няколко неуспешни опита за въвеждане на паролата, в долната част на екрана ще се появи опция “Erase iPhone” и просто трябва да я изберете и да потвърдите, че искате да изтриете устройството, като въведете паролата си за Apple ID, за да дерегистрирате акаунта си.

След това устройството ще се нулира, като напълно изтрие всички потребителски данни. Ако не може да се свърже с WiFi или клетъчна мрежа, стъпката за оторизация на Apple ID няма да е успешна и устройството няма да бъде изтрито. В този случай пак ще се наложи да използвате традиционния метод с iTunes и компютър.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This