Изберете страница

Вече можете да изтриете заключен iPhone без да е нужно да го свързвате с компютър

Една от малките добавки в iOS 15.2 е това, че Apple най-сетне осигурява възможността за изтриване и нулиране на заключен iPhone или iPad, без първо да е нужно да го свързвате с компютър. Тази нова функция се дължи на нова възможност, когато iOS устройство е в режим на заключване заради твърде много неуспешни опити за въвеждане на парола.

Когато iPhone е отключен, нулирането му до фабрични настройки е невероятно лесно. Изисква само няколко клика в Settings, за да се изтрие цялото съдържание и настройки. Досега обаче, същото действие при заключен телефон изискваше използването на компютър. Това означаваше, че ако сте забравили паролата си, трябва да поставите устройството в режим на възстановяване DFU и след това да го включите към компютър, за да използвате класическия процес с iTunes.

Сега, докато закючен iPhone или iPad има активна мрежова връзка, вече можете да го изтриете от заключения екран. След няколко неуспешни опита за въвеждане на паролата, в долната част на екрана ще се появи опция “Erase iPhone” и просто трябва да я изберете и да потвърдите, че искате да изтриете устройството, като въведете паролата си за Apple ID, за да дерегистрирате акаунта си.

След това устройството ще се нулира, като напълно изтрие всички потребителски данни. Ако не може да се свърже с WiFi или клетъчна мрежа, стъпката за оторизация на Apple ID няма да е успешна и устройството няма да бъде изтрито. В този случай пак ще се наложи да използвате традиционния метод с iTunes и компютър.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This