Изберете Страница

Вече можете да изтриете заключен iPhone без да е нужно да го свързвате с компютър

Една от малките добавки в iOS 15.2 е това, че Apple най-сетне осигурява възможността за изтриване и нулиране на заключен iPhone или iPad, без първо да е нужно да го свързвате с компютър. Тази нова функция се дължи на нова възможност, когато iOS устройство е в режим на заключване заради твърде много неуспешни опити за въвеждане на парола.

Когато iPhone е отключен, нулирането му до фабрични настройки е невероятно лесно. Изисква само няколко клика в Settings, за да се изтрие цялото съдържание и настройки. Досега обаче, същото действие при заключен телефон изискваше използването на компютър. Това означаваше, че ако сте забравили паролата си, трябва да поставите устройството в режим на възстановяване DFU и след това да го включите към компютър, за да използвате класическия процес с iTunes.

Сега, докато закючен iPhone или iPad има активна мрежова връзка, вече можете да го изтриете от заключения екран. След няколко неуспешни опита за въвеждане на паролата, в долната част на екрана ще се появи опция “Erase iPhone” и просто трябва да я изберете и да потвърдите, че искате да изтриете устройството, като въведете паролата си за Apple ID, за да дерегистрирате акаунта си.

След това устройството ще се нулира, като напълно изтрие всички потребителски данни. Ако не може да се свърже с WiFi или клетъчна мрежа, стъпката за оторизация на Apple ID няма да е успешна и устройството няма да бъде изтрито. В този случай пак ще се наложи да използвате традиционния метод с iTunes и компютър.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Откакто Apple създаде iPadOS, актуализациите на софтуера за таблети излизаха заедно с тези за iPhone, това обаче може да се промени следващия месец, твърди Bloomberg. Apple планира да отложи пускането на iPadOS 16 с около месец, в сравнение с iOS 16, която ще излезе...

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават – Pro моделите ще имат и по-добър OLED панел, твърдят последните слухове. Samsung Display ще използва по-усъвършенствани материали за панелите на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max, пише The Elec. Samsung ще използва...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This