Ако сте си купили новия Apple Watch Series 3 и се чудите какво да направите със стария си часовник, или все още планирата такава покупка, трябва да знаете, че вече можете да го замените за Gift Card на стойност до 175 долара, която да използвате в App Store, след като компанията добави часовника към програмата си за обновяване и рециклиране.

Най-подходящи за целта са моделите Series 1 и Series 2, а сумата, която ще получите естествено зависи от модела и състоянието, в което се намира. Един 42 мм часовник Series 2 в отлично състояние например, би могъл да ви донесе 175 долара, а 38 мм модел от първо поколение, който все още работи, ще бъде оценен на 50 долара. Apple приема за рециклиране и счупени часовници, но не ги заплаща.

Когато решите да направите замяната, ще ви бъдат зададени някои въпроси за състоянието на устройството – работи ли то, дали е мокрено и дали бутоните му функционират безпроблемно. Всъщност тази програмата за замяна и рециклиране се управлява от компанията Brightstar, която ще провери часовника, след като го изпратите и ще ви издаде гифт картата след това. Трябва да имате предвид, че трябва ще се наложи да изтриете данните си, преди да предадете устройството и да го заредите напълно, но пък можете да задържите зарядното и каишката му.