Изберете страница

Вече можете да архивирате съобщенията си в iCloud, ето как става това

Опцията за архивиране на iMessage в iCloud най-сетне е налична с iOS 11.4, но може би ще ви е нужна малко помощ, за да я активирате.

Как да включите Messages in iCloud?

По време на бета тестовете на iOS 11.4, Apple подканваше потребителите да включат функцията със специален екран и бутон за активиране, но с официалната версия, това вече се случва от менюто с настройки. Ето и нужните стъпки:

Първо ще трябва да активирате двуфакторното удостоверяване, ако все още не сте го направили, след това отворете Settings – докоснете вашето име в горната част на екрана и влезте в iCloud, там в списъка приложения, които се архивират в облака ще видите iMessage и ще трябва да кликнете на бутончето до него, за да активирате опцията. Ако двуфакторното удостоверяване не е активно, ще получите известие, че за да използвате функцията, трябва да го активирате и можете да следвате стъпките, кликайки на това известие.

Как работи функцията?

Message in iCloud всъщност прави съобщенията да работят като модрен имейл клиент. Ако получите съобщение на едно от устройствата си, то ще бъде достъпно и на всички други. Ако го изтриете, то ще изчезне и от останалите. Това означава, че когато изтриете разговора на телефона си, той няма повече да е достъпен на таблета, например, без да е нужно ръчно да го триете и от там. За да не го направите по погрешка, компанията е предвидила потвърждение за изтриване, което се появява, когато опитате да премахнете цял разговор, но не и за единични съобщения, така че все пак трябва да внимавате, за да не заличите по погрешка нещо важно.

Другото предимство на тази опция е, че след като я активирате, старите ви съобщения ще се показват на новите устройства, които използват същия iCloud акаунт след рестор и Set as New. Преди iOS 11.4, съобщенията се пренасяха в iCloud само при връщане на архив от старо устройство.

Може би ще попитате дали новата функция струва нещо?

Технически отговорът е не, но ако безплатните 5 GB пространство в iCloud не са ви достатъчни, защото имате много медия, или съобщенията ви съдържат повече такава, ще трябва да платите абонамент за още пространство. Както вече знаете, 50 GB допълнително пространство струва 0.99 долара месечно, 200 GB – 2.99 долара, а 2 ТВ – 9.99 долара, а за тези от вас, които тепърва ще се абонират, компанията предлага един месец безплатен пробен период.

Apple посочва, че Messages in iCloud работи навсякъде но има няколко изключения. Функцията работи за всички iPhone, iPad и iPod Touch с iOS 11.4, които използват един и същ iCloud акаунт, както и за Mac, с macOS High Sierra 10.13.5, която понастоящем все още е бета версия, но се очаква скоро да стане официална. Що се отнася до whatchOS, функцията не работи към момента и ако изтриете съобщенията в iCloud, те ще продължат да се показват на часовника ви и обратното.

Другата важна подробност е, че Messages in iCloud поддържа синхронизирането на новите и стари съобщения вежду устройствата ви, но не ви дава достъп до тях от уеб портала, или други платформи.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple се готви да пусне нова система, която ще позволи на персонала в магазина да ъпдейтва безжично софтуера на iPhone преди продажба, без да се налага да ги изважда от опаковката им, съобщи в своя бюлетин Power On, Марк Гърман от Bloomberg. Според него, новата...

Защо е по-добре да изчакате с ъпдейта до macOS Sonoma 14.4

Защо е по-добре да изчакате с ъпдейта до macOS Sonoma 14.4

Apple пусна macOS Sonoma 14.4 на 7 март, но преходът към най-новата софтуерна актуализация не беше напълно безпроблемен за всички. Потребители докладваха редица бъгове, които значително влияят на ежедневния им работен процес. Някои потребители са имали проблеми със...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This