Приложението AirMirror, позволява на потребителите да контролират едно мобилно устройство от друг смартфон или таблет. Поддръжката му за платформи го прави първото в света такова, което дава възможност на потребинтеля да изпълнява Android на своя iPhone.

Решението открива нови възможности е освен, че е безплатно, вече е достъпно за всички. Накратко то отразява дисплея на целевото устройство и позволява контрол, като така устройството работи на вашия смартфон или таблет. Самото AirMirror е безплатно и изисква AirDroid да работи на целевото устройство, но има и платени нива за по-заинтересованите потребители. Настройката му е сравнително лесна и не изисква Android устройството да бъде рутнато, но то трябва да бъде свързано с Windows компютър, или Mac, за да се активира отдалечения достъп.

Сред функциите, поддържани от приложението са пълен контрол върху устройството, лесно превключване между две такива от един екран, пълен Android интерфейс, включващ бутони меню, начало и обратно, както и тези за звука и асистент за жестове, поддръжка за отдалечена клавиатура, възможности за регулиране на качеството и оперативната гъвкавост възоснова на интернет средата.

AirMirror дава на потребителя и възможността да контролира компютри с Windows и Mac, като има някои функции, които нямат сходни решения. Например можете да се свържете с настолен компютър от iPhone и да разрешите дистанционно уеб камерата, за да видите областта около него.

AirMirror може да бъде изтеглено от App Store, а AirDroid от сайта на компанията.