Както знаете, Apple не обявява точните технически спецификации на своите модели по време на официалното събитие, като вместо това предпочита да наблегне на функциите и иновациите в тях. Сега обаче, дни преди старта на iPhone Xs и iPhone Xs Max в магазините, се появиха документи на китайските регулаторни органи, които разкриха размера на оперативната памет и капацитета на батерията.

Според TEENA, 5.8 инчовият iPhone Xs има по-малка батерия от предшественика си . 2658 mAh срещу 2716 mAh за iPhone X. Въпреки това Apple твърди, че той ще издържа до 30 минути повече между презарежданията. Документите сочат, че големият модел идва с 3174 mAh батерия, която според компанията ще трае с 90 минути повече от тази на предшественика му. Що се отнася до iPhone Xr, който ще се появи на пазара в края на другия месец, то неговата батерия е 2942 mAh и Apple обещава до 90 минути повече живот, спрямо iPhone 8. Документите разкриват и размера на оперативната памет, като за двата Xs модела тя е 4 GB, а за Xr – 3GB.

Разбира се това са само технически показатели, които както знаем, нямат особено значение за моделите на Apple, тъй като с оптимизацията на iOS, компанията прави чудеса, но все пак може би трябва да знаете тези цифри, преди да изберете следващия си iPhone.