Ако си мислите, че първоначалната настройка на нов iPhone е лесно, то iPhone X поставя нещата на съвсем друго ниво. Процесът на настройка при него е най-лесното нещо на света и показва постоянното желание на Apple да напарви нещата още по-добри.

Както най-вероятно знаете от опит, когато си купите нов iPhone, трябва да изчакате след въвеждане на профила си да се изтеглят всички приложения и да се върне бекъпа ви в iCloud, а процесът не винаги е успешени и понякога се налага да започнете на чисто, въвеждайки безброй пароли и подреждайки всичко така, както е било в предишния ви телефон. Когато включите новия си iPhone X обаче, ще изскочи диалогов прозорец, който ви пита дали искате да прехвърлите всички настройки от прeдишното си устройство, използвайки новата функция Automatic Setup, която ви вписва в iCloud, Keychain, iTunes, App Store, iMessage и Face Time, използвайки вашето Apple ID. Тя се грижи за настройките на устройството, като език, регион, мрежа, предпочитана клавиатура, Siri и личните ви здравни данни. Настройката напомня за тази на Apple Watch, но всъщност е още по-лесна, трява само да държите двата телефона близо един до друг и да насочите камерата на iPhone X към стария си iPhone, който през това време показва блестящо кълбо на екрана си и сдвояването започва. Толкова просто, колкото при новата Apple TV 4К, която също изсмуква всичките ви пароли и идентификационни данни от близко устройство. Единственото нещо, което можете да срещнете по време на процеса е искане за актуализация на бекъпа на предишния си телефона, която отнема няколко минути. След това iPhone X най-вероятно ще поиска да бъде ъпдейтнат до последната версия на iOS, тъй като напоследък те излизаха доста често и устройството със сигурност не е с 11.1.1.

Експресната настройка опростява максимално процеса, като консолидира всички досадни въпроси в един – дали искате да я използвате. Това позволява на телефона да настрои по подразбиране местоположението, и Find My iPhone, като вече можете да ги активирате едновременно. След това разбира се са нужни 15-20 минути, в зависимост от това колко приложения трябва да се изтеглят, но въпреки всичко това е най-безболезнената настройка на ново i-устройство, която някога е съществувала, ориентирана към потребителите с грижа и познатият ни перфекционизъм от страна на Apple.