В края на миналата седмица Apple пусна в своя YouTube канал промоционален клип, посветен на възможностите на обновената камера в iPhone 13 Pro и Pro Max. До тук нищо неочаквано, но ако се загледате в клипа, ще разпознаете не кой да е, а българският актьор Димитър Маринов. Той е първият актьор от български произход, стъпил на сцената на Оскарите по време на 91-вата церемония през 2019 година, след като филмът “Зелената книга”, в който участва във второстепенна роля, спечели наградата за най-добър филм.

Връщайки се към видеото, което е с дължина над 7 минути и рекламира най-важните екстри на новите Pro модели, трябва да отбележим, че на Маринов е отделена централна роля в близо 2 минути между 1:31 и 3:37, където се демонстрира новият Cinematic Mode на камерата.

Всъщност свикнали сме известни личности да се появяват в рекламите на Apple, но може би никой не е очаквал именно Димитър Маринов да е сред тях. Клипът наистина е интересен и е един от първите, посветени на новата серия iPhone 13, а дали в следващите отново ще има българска следа, предстои да разберем в бъдеще.