В петък, известният анализатор Минг-Чи Куо публикува поредния си доклад до инвеститорите, в който рязко променя първоначалното си предположение, че Apple може да надгради технологията Touch ID и твърди че най-вероятно всички следващи модели iPhone ще използват Face ID, като метод за удостоверяване.

Навярно си спомняте, че миналия месец Куо беше твърди убеден, че бъдещето на Face ID ще зависи от реакцията на потребителите след пускането на iPhone X тна пазара. Сега обаче анализаторът посочва в доклада си, че именно 3D сензорът ще бъде „ключова точка за продажба“ на всички модели iPhone през 2018 година, въпреки че в момента компанията се сблъсква с известни трудности в производството му.  Точно TrueDepth камерата и Face ID, ще помогнат на Apple да затвърди лидерството, що се отнася до  дизайна в производството на смартфони, използващи технологията, а благодарение на фокуса върху 3D визуализацията, според прогнозата на Куо, всички следващи модели iPhone, ще се откажат изцяло от разпознаването на пръстови отпечатъци. По този начин гигантът само ще спечели от технологията за наблюдение и създаването на дисплеи от край до край.

В момента китайските производители все още залагат предимно на технологията за пръстови отпечатъци, но като цяло индустрията вече се обръща към 3D сензорите и това е следващата стъпка в еволюцията на смартфоните. По-рано тази седмица, Куо заяви, че и iPad Pro ще получи Face ID следващата година, което е малко странно, тъй като компанията надали ще направи тази решаваща крачка и в двете си серии устройства.