Изберете страница

Бъг в iOS 15 не позволява на собствениците на iPhone 13 да използват шумоподтискане по време на разговор

Функцията за премахване на шума по време на разговор на iPhone подтиска околните звуци, когато потребителят държи телефона до ухото си. Тя беше достъпна за всички модели от iPhone 5 да iPhone 12 с iOS 15, но потребител на Reddit твърди, че не е налична за серията iPhone 13.

Той посочва, че превключвателят за премахване на шума липсва в приложението Settings и това беше потвърдено от друг потребител за iPhone 13 Pro Max, който написа, че наистина бутонът липсва в настройките на неговия телефон. Специалист от Apple предложи потребителят да намери настройката в Accessibility – Audio/Visual, но превключвателят не се вижда на посоченото място.

Според друг потребител, говорил с поддръжката на Apple, това е известен проблем, по който се работи в момента. На него се дължи и ехото в CarPlay при разговор с iPhone 13. Това е сериозен недостатък, който трябва да бъде отстранен максимално бързо.

Някои потребиетли сравняват качеството на разговорите на iPhone 13 с това на Samsung Galaxy S6 Edge. Според някои постове се чуват съскания и пукания, напомнящи разговорите с някогашните Alcatel. Проблемът е докладван още от излизането на серията iPhone 13, но въпреки това в бета версията iOS 15.3 още не е отстранен.

Странното е, че функцията за подтискане на шума е налична за серията iPhone 13, когато се използва FaceTime, но липсва по време на нормални гласови повиквания. За съжаление решение на този проблем няма, трябва просто да изчакаме Apple да отстрани бъга с някой от следващите ъпдейти на iOS 15.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This