Изберете Страница

Бъг в iOS 15 не позволява на собствениците на iPhone 13 да използват шумоподтискане по време на разговор

Функцията за премахване на шума по време на разговор на iPhone подтиска околните звуци, когато потребителят държи телефона до ухото си. Тя беше достъпна за всички модели от iPhone 5 да iPhone 12 с iOS 15, но потребител на Reddit твърди, че не е налична за серията iPhone 13.

Той посочва, че превключвателят за премахване на шума липсва в приложението Settings и това беше потвърдено от друг потребител за iPhone 13 Pro Max, който написа, че наистина бутонът липсва в настройките на неговия телефон. Специалист от Apple предложи потребителят да намери настройката в Accessibility – Audio/Visual, но превключвателят не се вижда на посоченото място.

Според друг потребител, говорил с поддръжката на Apple, това е известен проблем, по който се работи в момента. На него се дължи и ехото в CarPlay при разговор с iPhone 13. Това е сериозен недостатък, който трябва да бъде отстранен максимално бързо.

Някои потребиетли сравняват качеството на разговорите на iPhone 13 с това на Samsung Galaxy S6 Edge. Според някои постове се чуват съскания и пукания, напомнящи разговорите с някогашните Alcatel. Проблемът е докладван още от излизането на серията iPhone 13, но въпреки това в бета версията iOS 15.3 още не е отстранен.

Странното е, че функцията за подтискане на шума е налична за серията iPhone 13, когато се използва FaceTime, но липсва по време на нормални гласови повиквания. За съжаление решение на този проблем няма, трябва просто да изчакаме Apple да отстрани бъга с някой от следващите ъпдейти на iOS 15.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

До премиерата на новата серия iPhone 14 остава по-малко от месец и слуховете за нея се увеличават с всеки изминал ден. Сега нов клип, публикуван в Twitter сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max с този на неговия предшественик 13 Pro Max. iPhone 14 Pro Max on hands good...

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече е започнала да зиписва виртуалното си есенно събитие, по време на което ще представи новата серия iPhone 14 и Apple Watch Series 8, твърди журналистът Марк Гърман. Въпреки очакванията компанията да възстанови присъствените евенти, журналистът посочва, че...

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This