Изберете страница

Бъг в iOS 15 не позволява на собствениците на iPhone 13 да използват шумоподтискане по време на разговор

Функцията за премахване на шума по време на разговор на iPhone подтиска околните звуци, когато потребителят държи телефона до ухото си. Тя беше достъпна за всички модели от iPhone 5 да iPhone 12 с iOS 15, но потребител на Reddit твърди, че не е налична за серията iPhone 13.

Той посочва, че превключвателят за премахване на шума липсва в приложението Settings и това беше потвърдено от друг потребител за iPhone 13 Pro Max, който написа, че наистина бутонът липсва в настройките на неговия телефон. Специалист от Apple предложи потребителят да намери настройката в Accessibility – Audio/Visual, но превключвателят не се вижда на посоченото място.

Според друг потребител, говорил с поддръжката на Apple, това е известен проблем, по който се работи в момента. На него се дължи и ехото в CarPlay при разговор с iPhone 13. Това е сериозен недостатък, който трябва да бъде отстранен максимално бързо.

Някои потребиетли сравняват качеството на разговорите на iPhone 13 с това на Samsung Galaxy S6 Edge. Според някои постове се чуват съскания и пукания, напомнящи разговорите с някогашните Alcatel. Проблемът е докладван още от излизането на серията iPhone 13, но въпреки това в бета версията iOS 15.3 още не е отстранен.

Странното е, че функцията за подтискане на шума е налична за серията iPhone 13, когато се използва FaceTime, но липсва по време на нормални гласови повиквания. За съжаление решение на този проблем няма, трябва просто да изчакаме Apple да отстрани бъга с някой от следващите ъпдейти на iOS 15.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This