Изберете Страница

Бъг в iOS 15 не позволява на собствениците на iPhone 13 да използват шумоподтискане по време на разговор

Функцията за премахване на шума по време на разговор на iPhone подтиска околните звуци, когато потребителят държи телефона до ухото си. Тя беше достъпна за всички модели от iPhone 5 да iPhone 12 с iOS 15, но потребител на Reddit твърди, че не е налична за серията iPhone 13.

Той посочва, че превключвателят за премахване на шума липсва в приложението Settings и това беше потвърдено от друг потребител за iPhone 13 Pro Max, който написа, че наистина бутонът липсва в настройките на неговия телефон. Специалист от Apple предложи потребителят да намери настройката в Accessibility – Audio/Visual, но превключвателят не се вижда на посоченото място.

Според друг потребител, говорил с поддръжката на Apple, това е известен проблем, по който се работи в момента. На него се дължи и ехото в CarPlay при разговор с iPhone 13. Това е сериозен недостатък, който трябва да бъде отстранен максимално бързо.

Някои потребиетли сравняват качеството на разговорите на iPhone 13 с това на Samsung Galaxy S6 Edge. Според някои постове се чуват съскания и пукания, напомнящи разговорите с някогашните Alcatel. Проблемът е докладван още от излизането на серията iPhone 13, но въпреки това в бета версията iOS 15.3 още не е отстранен.

Странното е, че функцията за подтискане на шума е налична за серията iPhone 13, когато се използва FaceTime, но липсва по време на нормални гласови повиквания. За съжаление решение на този проблем няма, трябва просто да изчакаме Apple да отстрани бъга с някой от следващите ъпдейти на iOS 15.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This