Функцията за премахване на шума по време на разговор на iPhone подтиска околните звуци, когато потребителят държи телефона до ухото си. Тя беше достъпна за всички модели от iPhone 5 да iPhone 12 с iOS 15, но потребител на Reddit твърди, че не е налична за серията iPhone 13.

Той посочва, че превключвателят за премахване на шума липсва в приложението Settings и това беше потвърдено от друг потребител за iPhone 13 Pro Max, който написа, че наистина бутонът липсва в настройките на неговия телефон. Специалист от Apple предложи потребителят да намери настройката в Accessibility – Audio/Visual, но превключвателят не се вижда на посоченото място.

Според друг потребител, говорил с поддръжката на Apple, това е известен проблем, по който се работи в момента. На него се дължи и ехото в CarPlay при разговор с iPhone 13. Това е сериозен недостатък, който трябва да бъде отстранен максимално бързо.

Някои потребиетли сравняват качеството на разговорите на iPhone 13 с това на Samsung Galaxy S6 Edge. Според някои постове се чуват съскания и пукания, напомнящи разговорите с някогашните Alcatel. Проблемът е докладван още от излизането на серията iPhone 13, но въпреки това в бета версията iOS 15.3 още не е отстранен.

Странното е, че функцията за подтискане на шума е налична за серията iPhone 13, когато се използва FaceTime, но липсва по време на нормални гласови повиквания. За съжаление решение на този проблем няма, трябва просто да изчакаме Apple да отстрани бъга с някой от следващите ъпдейти на iOS 15.