Изберете Страница

Бъг в iOS 14.2 причинява бързо източване на батерията

За проблем с бързото източване на батерията и значително по-бавно зареждане, съобщават множество потребители в Reddit, след актуализацията до iOS 14.2.

Някои собственици на iPhone съобщават, че техните устройства изтощават 50% от батерията си за по-малко от 30 минути. Това означава, че на всеки няколко минути смартфонът се разрежда с 5% при нормална употреба и най-вероятно е просто грешка в софтуера, тъй като продължава и след рестартиране на напълно разредения iPhone. Същевременно батерията се зарежда значително по-бавно от обикновено, а при рестарт процентите се увеличават, вместо да намаляват.

Проблемът засяга основно потребителите на iPhone XS, iPhone 7, iPhone 6S и iPhone SE от първо поколение, както и iPad Pro от 2018 г. Най-вероятно Apple ще предложи решение за него в някоя от бъдещите версии на iOS и можем само да се надяваме, че тя ще излезе скоро, тъй като към момента няма никакъв функционален вариант.

iOS 14.2 и iPadOS 14.2 пристигнаха само две седмици, след предишната актуализация и включваха нови емотикони, Intercom, AirPods Optimized Battery Charging, People Detection и нови тапети. Няма свидетелства, които да предполагат, че проблемът с батерията е отстранен в iOS 14.2.1, която е насочена към бъговете с MMS съобщения и прроблемите с отзивчивостта на екрана на iPhone 12 mini. Възможно е обаче, решението да дойде с iOS 14.3, чиято трета публична бета версия вече е факт и идва с поддръжката на Apple ProRAW и промени в Home, Health и Weather. Ако все още не сте актуализирало своето по-старо устройство, може би е по-добре да изчакате.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Откакто Apple създаде iPadOS, актуализациите на софтуера за таблети излизаха заедно с тези за iPhone, това обаче може да се промени следващия месец, твърди Bloomberg. Apple планира да отложи пускането на iPadOS 16 с около месец, в сравнение с iOS 16, която ще излезе...

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават – Pro моделите ще имат и по-добър OLED панел, твърдят последните слухове. Samsung Display ще използва по-усъвършенствани материали за панелите на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max, пише The Elec. Samsung ще използва...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This