Изберете Страница

Бъг в iOS 14.2 причинява бързо източване на батерията

За проблем с бързото източване на батерията и значително по-бавно зареждане, съобщават множество потребители в Reddit, след актуализацията до iOS 14.2.

Някои собственици на iPhone съобщават, че техните устройства изтощават 50% от батерията си за по-малко от 30 минути. Това означава, че на всеки няколко минути смартфонът се разрежда с 5% при нормална употреба и най-вероятно е просто грешка в софтуера, тъй като продължава и след рестартиране на напълно разредения iPhone. Същевременно батерията се зарежда значително по-бавно от обикновено, а при рестарт процентите се увеличават, вместо да намаляват.

Проблемът засяга основно потребителите на iPhone XS, iPhone 7, iPhone 6S и iPhone SE от първо поколение, както и iPad Pro от 2018 г. Най-вероятно Apple ще предложи решение за него в някоя от бъдещите версии на iOS и можем само да се надяваме, че тя ще излезе скоро, тъй като към момента няма никакъв функционален вариант.

iOS 14.2 и iPadOS 14.2 пристигнаха само две седмици, след предишната актуализация и включваха нови емотикони, Intercom, AirPods Optimized Battery Charging, People Detection и нови тапети. Няма свидетелства, които да предполагат, че проблемът с батерията е отстранен в iOS 14.2.1, която е насочена към бъговете с MMS съобщения и прроблемите с отзивчивостта на екрана на iPhone 12 mini. Възможно е обаче, решението да дойде с iOS 14.3, чиято трета публична бета версия вече е факт и идва с поддръжката на Apple ProRAW и промени в Home, Health и Weather. Ако все още не сте актуализирало своето по-старо устройство, може би е по-добре да изчакате.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This