За проблем с бързото източване на батерията и значително по-бавно зареждане, съобщават множество потребители в Reddit, след актуализацията до iOS 14.2.

Някои собственици на iPhone съобщават, че техните устройства изтощават 50% от батерията си за по-малко от 30 минути. Това означава, че на всеки няколко минути смартфонът се разрежда с 5% при нормална употреба и най-вероятно е просто грешка в софтуера, тъй като продължава и след рестартиране на напълно разредения iPhone. Същевременно батерията се зарежда значително по-бавно от обикновено, а при рестарт процентите се увеличават, вместо да намаляват.

Проблемът засяга основно потребителите на iPhone XS, iPhone 7, iPhone 6S и iPhone SE от първо поколение, както и iPad Pro от 2018 г. Най-вероятно Apple ще предложи решение за него в някоя от бъдещите версии на iOS и можем само да се надяваме, че тя ще излезе скоро, тъй като към момента няма никакъв функционален вариант.

iOS 14.2 и iPadOS 14.2 пристигнаха само две седмици, след предишната актуализация и включваха нови емотикони, Intercom, AirPods Optimized Battery Charging, People Detection и нови тапети. Няма свидетелства, които да предполагат, че проблемът с батерията е отстранен в iOS 14.2.1, която е насочена към бъговете с MMS съобщения и прроблемите с отзивчивостта на екрана на iPhone 12 mini. Възможно е обаче, решението да дойде с iOS 14.3, чиято трета публична бета версия вече е факт и идва с поддръжката на Apple ProRAW и промени в Home, Health и Weather. Ако все още не сте актуализирало своето по-старо устройство, може би е по-добре да изчакате.