Изберете страница

Бъг в iOS 14.2 причинява бързо източване на батерията

За проблем с бързото източване на батерията и значително по-бавно зареждане, съобщават множество потребители в Reddit, след актуализацията до iOS 14.2.

Някои собственици на iPhone съобщават, че техните устройства изтощават 50% от батерията си за по-малко от 30 минути. Това означава, че на всеки няколко минути смартфонът се разрежда с 5% при нормална употреба и най-вероятно е просто грешка в софтуера, тъй като продължава и след рестартиране на напълно разредения iPhone. Същевременно батерията се зарежда значително по-бавно от обикновено, а при рестарт процентите се увеличават, вместо да намаляват.

Проблемът засяга основно потребителите на iPhone XS, iPhone 7, iPhone 6S и iPhone SE от първо поколение, както и iPad Pro от 2018 г. Най-вероятно Apple ще предложи решение за него в някоя от бъдещите версии на iOS и можем само да се надяваме, че тя ще излезе скоро, тъй като към момента няма никакъв функционален вариант.

iOS 14.2 и iPadOS 14.2 пристигнаха само две седмици, след предишната актуализация и включваха нови емотикони, Intercom, AirPods Optimized Battery Charging, People Detection и нови тапети. Няма свидетелства, които да предполагат, че проблемът с батерията е отстранен в iOS 14.2.1, която е насочена към бъговете с MMS съобщения и прроблемите с отзивчивостта на екрана на iPhone 12 mini. Възможно е обаче, решението да дойде с iOS 14.3, чиято трета публична бета версия вече е факт и идва с поддръжката на Apple ProRAW и промени в Home, Health и Weather. Ако все още не сте актуализирало своето по-старо устройство, може би е по-добре да изчакате.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This