Изберете Страница

Бъг в iOS 11.2 пречи на активирането на Face ID

Apple пусна предсрочно своята iOS 11.2, за да фиксира бъга, накарал хиляди iPhone да се рестартират постоянно на 2 декември, но тя предизвика друг проблем.

В мрежата се появиха съобщения от много потребители, които се оплакват, че Face ID не работи след ъпдейта. След като устройставата им вече са актуализирани, те с изненада откриват, че Face ID не сработва, а при опит за ново активиране от настройките, получават съобщението „ Unable to activate Face ID on this iPhone”. Така хиляди потребители се оказват в положението да не могат да използват знаковата функция на десетия юбилеен модел iPhone.

В последствие стана ясно, че засегнати от бъга са само тези от тях, които преди това са сменили датата с цел да избегнат рестартите, предизвикани от пуш известията от приложения на трети страни на 2 декември. Звуч наистина объркващо, но за щастие фиксирането на този проблем е лесно – трябва само да се рестартира телефона.

Въпреки това, един подобен бъг не говори добре за новата версия на софтуера. Всъщност от както излезе iOS 11, оплакванията не стихват и въпреки множеството нови функции, които тя донесе на потребителите, всички те са единодушни, че е най-бъгавата версия в историята на iOS.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini, твърди южнокорейското издание The Elec. Според доклада, компанията е започнала да разработва и 20-инчово сгъваемо устройство, което вероятно ще се превърне в MacBook Pro. 20-инчовото сгъваемо...

Apple пусна iOS 16.2 RC

Apple пусна iOS 16.2 RC

Малко повече от седмица след четвъртите бета версии, Apple пусна iOS 16.2 RC и iPadOS 16.2 RC. Те предлагат криптиране от край до край с възможност за избор на допълнителни функции на iCloud, като опцията ще пристигне за всички потребители в САЩ с официалните версии...

Apple Car вероятно ще стартира през 2026 година на цена под 100 000 долара

Apple Car вероятно ще стартира през 2026 година на цена под 100 000 долара

Apple отдавна работи по свой собствен автоомбил, наричан Apple Car. Проектът носи името Titan и последните слухове сочат, че стартът на автомобила е отложен за 2026 година, а цената му ще е под 100 000 долара. Преди това се очакваше Apple Car да излезе на пазара през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This