Изберете Страница

Бъг в iOS 11.2 пречи на активирането на Face ID

Apple пусна предсрочно своята iOS 11.2, за да фиксира бъга, накарал хиляди iPhone да се рестартират постоянно на 2 декември, но тя предизвика друг проблем.

В мрежата се появиха съобщения от много потребители, които се оплакват, че Face ID не работи след ъпдейта. След като устройставата им вече са актуализирани, те с изненада откриват, че Face ID не сработва, а при опит за ново активиране от настройките, получават съобщението „ Unable to activate Face ID on this iPhone”. Така хиляди потребители се оказват в положението да не могат да използват знаковата функция на десетия юбилеен модел iPhone.

В последствие стана ясно, че засегнати от бъга са само тези от тях, които преди това са сменили датата с цел да избегнат рестартите, предизвикани от пуш известията от приложения на трети страни на 2 декември. Звуч наистина объркващо, но за щастие фиксирането на този проблем е лесно – трябва само да се рестартира телефона.

Въпреки това, един подобен бъг не говори добре за новата версия на софтуера. Всъщност от както излезе iOS 11, оплакванията не стихват и въпреки множеството нови функции, които тя донесе на потребителите, всички те са единодушни, че е най-бъгавата версия в историята на iOS.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Джон Просър сподели нови рендери на iPhone 14 Pro, които ни предоставят най-точния поглед върху бъдещите промени в дизайна му. Във видеото си в каннала Front Page Tech, той разкрива концепцията, създадена от дизайнера Ян Зелбо:...

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Въпреки че у нас вече не се говори за пандемията от COVID-19 и всички мерки останаха в миналото, в други части на света това не е така. За съжаление точно в един от тези региони се произвежда iPhone - Китай. Все още има риск поне един от предстоящите модели iPhone 14...

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

Миналогодишните iPhone 13 Pro и 13 Max бяха първите модели на Apple със 120 Hz ProMotion дисплей. Техните наследници тази година ще продължат да използват технологията, но техните дисплеи ще могат да се похвалят с разширена променливост на честотата на опресняване. За...

0 коментара

Подайте коментар