Изберете страница

Бъг в iOS 11.2 пречи на активирането на Face ID

Apple пусна предсрочно своята iOS 11.2, за да фиксира бъга, накарал хиляди iPhone да се рестартират постоянно на 2 декември, но тя предизвика друг проблем.

В мрежата се появиха съобщения от много потребители, които се оплакват, че Face ID не работи след ъпдейта. След като устройставата им вече са актуализирани, те с изненада откриват, че Face ID не сработва, а при опит за ново активиране от настройките, получават съобщението „ Unable to activate Face ID on this iPhone”. Така хиляди потребители се оказват в положението да не могат да използват знаковата функция на десетия юбилеен модел iPhone.

В последствие стана ясно, че засегнати от бъга са само тези от тях, които преди това са сменили датата с цел да избегнат рестартите, предизвикани от пуш известията от приложения на трети страни на 2 декември. Звуч наистина объркващо, но за щастие фиксирането на този проблем е лесно – трябва само да се рестартира телефона.

Въпреки това, един подобен бъг не говори добре за новата версия на софтуера. Всъщност от както излезе iOS 11, оплакванията не стихват и въпреки множеството нови функции, които тя донесе на потребителите, всички те са единодушни, че е най-бъгавата версия в историята на iOS.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This