Apple пусна предсрочно своята iOS 11.2, за да фиксира бъга, накарал хиляди iPhone да се рестартират постоянно на 2 декември, но тя предизвика друг проблем.

В мрежата се появиха съобщения от много потребители, които се оплакват, че Face ID не работи след ъпдейта. След като устройставата им вече са актуализирани, те с изненада откриват, че Face ID не сработва, а при опит за ново активиране от настройките, получават съобщението „ Unable to activate Face ID on this iPhone”. Така хиляди потребители се оказват в положението да не могат да използват знаковата функция на десетия юбилеен модел iPhone.

В последствие стана ясно, че засегнати от бъга са само тези от тях, които преди това са сменили датата с цел да избегнат рестартите, предизвикани от пуш известията от приложения на трети страни на 2 декември. Звуч наистина объркващо, но за щастие фиксирането на този проблем е лесно – трябва само да се рестартира телефона.

Въпреки това, един подобен бъг не говори добре за новата версия на софтуера. Всъщност от както излезе iOS 11, оплакванията не стихват и въпреки множеството нови функции, които тя донесе на потребителите, всички те са единодушни, че е най-бъгавата версия в историята на iOS.