Изберете Страница

Бивш служител на Apple е арестуван за кражба на тайни, свързани с Apple Car

Служител на Apple, който е изтеглил плановете на компанията за собствена платформа за управление на автомобили и се опитал да избяга с тях в Китай, беше арестуван. Сяолянг Джанг е признал за плановете си да се присъедини към китайска компания на име Xiaopeng Motors, след като е бил задържан на 7 юли, на летището в Сан Хосе.

“Apple приема много сериозно поверителността и защитата на интелектуалната собственост“ обяви представител на компанията. „Работим с властите по този въпрос и ще направим всичко възможно, за да сме сигурни, че този индивид и всички други участници, ще понесат отговорността за действията си“.

Джан е бил назначен в Apple като хардуерен системен инженер. След това през април той излиза в отпуск по бащинство заради раждането на детето си и пътува до Китай, а когато се връща, обявява, че възнамерява да подаде оставка. Въпреки това порверките за сигурност показват, че е посетил кампуса на Apple докато е бил в отпуск и е извършил „обширни търсения в тайната база данни“, за да изтегли важни файлове, което не става ясно как е възнамерявал да използва. Сега Джанг е заплашен от 10 години затвор и глоба от 250 000 долара.

Говори се, че Apple има екип от стотици инженери, работещи по технология за самоуправление на кола, въпреки че все още не е ясно какво се надява да постигне компанията с нея. Нейните амбиции може да са се променили, както сочат някои източници и вече да са фокусирани върху изграждането на навигационна система и докато компанията не споделя публично плановете си, има доказателства, в подкрепа на тези спекулации. По-рано тази година, компанията предупреди своите служители за сериозните последици от изтичането на информация, а по време на управлението на Стив Джобс беше използвана практика на нарочно захранване на заподозрените за изтичания служители с грешна информация, за да може да се проследи дали тя ще се появи в пресата.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This