Изберете Страница

Бивш служител на Apple е арестуван за кражба на тайни, свързани с Apple Car

Служител на Apple, който е изтеглил плановете на компанията за собствена платформа за управление на автомобили и се опитал да избяга с тях в Китай, беше арестуван. Сяолянг Джанг е признал за плановете си да се присъедини към китайска компания на име Xiaopeng Motors, след като е бил задържан на 7 юли, на летището в Сан Хосе.

“Apple приема много сериозно поверителността и защитата на интелектуалната собственост“ обяви представител на компанията. „Работим с властите по този въпрос и ще направим всичко възможно, за да сме сигурни, че този индивид и всички други участници, ще понесат отговорността за действията си“.

Джан е бил назначен в Apple като хардуерен системен инженер. След това през април той излиза в отпуск по бащинство заради раждането на детето си и пътува до Китай, а когато се връща, обявява, че възнамерява да подаде оставка. Въпреки това порверките за сигурност показват, че е посетил кампуса на Apple докато е бил в отпуск и е извършил „обширни търсения в тайната база данни“, за да изтегли важни файлове, което не става ясно как е възнамерявал да използва. Сега Джанг е заплашен от 10 години затвор и глоба от 250 000 долара.

Говори се, че Apple има екип от стотици инженери, работещи по технология за самоуправление на кола, въпреки че все още не е ясно какво се надява да постигне компанията с нея. Нейните амбиции може да са се променили, както сочат някои източници и вече да са фокусирани върху изграждането на навигационна система и докато компанията не споделя публично плановете си, има доказателства, в подкрепа на тези спекулации. По-рано тази година, компанията предупреди своите служители за сериозните последици от изтичането на информация, а по време на управлението на Стив Джобс беше използвана практика на нарочно захранване на заподозрените за изтичания служители с грешна информация, за да може да се проследи дали тя ще се появи в пресата.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple Watch Series 8 ще отчита телесната температура

Apple Watch Series 8 ще отчита телесната температура

Очаква се предстоящият Apple Watch Series 8 да може да отчита телесната температура под някаква форма. Сега журналистът Марк Гърман твърди, че сензорът на часовника ще е достатъчно точен, за да определи дали потребителят има треска. В своя бюлетин Power On Гърман...

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Съоснователят на Apple и бивш главен изпълнителен директор Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата, обяви Белият дом. Това е най-високото гражданско отличие на САЩ, връчвано на лица, “с изключителен принос за просперитета, ценностите...

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This