Изберете Страница

Бивш служител на Apple е арестуван за кражба на тайни, свързани с Apple Car

Служител на Apple, който е изтеглил плановете на компанията за собствена платформа за управление на автомобили и се опитал да избяга с тях в Китай, беше арестуван. Сяолянг Джанг е признал за плановете си да се присъедини към китайска компания на име Xiaopeng Motors, след като е бил задържан на 7 юли, на летището в Сан Хосе.

“Apple приема много сериозно поверителността и защитата на интелектуалната собственост“ обяви представител на компанията. „Работим с властите по този въпрос и ще направим всичко възможно, за да сме сигурни, че този индивид и всички други участници, ще понесат отговорността за действията си“.

Джан е бил назначен в Apple като хардуерен системен инженер. След това през април той излиза в отпуск по бащинство заради раждането на детето си и пътува до Китай, а когато се връща, обявява, че възнамерява да подаде оставка. Въпреки това порверките за сигурност показват, че е посетил кампуса на Apple докато е бил в отпуск и е извършил „обширни търсения в тайната база данни“, за да изтегли важни файлове, което не става ясно как е възнамерявал да използва. Сега Джанг е заплашен от 10 години затвор и глоба от 250 000 долара.

Говори се, че Apple има екип от стотици инженери, работещи по технология за самоуправление на кола, въпреки че все още не е ясно какво се надява да постигне компанията с нея. Нейните амбиции може да са се променили, както сочат някои източници и вече да са фокусирани върху изграждането на навигационна система и докато компанията не споделя публично плановете си, има доказателства, в подкрепа на тези спекулации. По-рано тази година, компанията предупреди своите служители за сериозните последици от изтичането на информация, а по време на управлението на Стив Джобс беше използвана практика на нарочно захранване на заподозрените за изтичания служители с грешна информация, за да може да се проследи дали тя ще се появи в пресата.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

След старта на iPhone 15 идват и първите резултати от тестове на батерията, които обикновено са сред параметрите, вълнуващи най-много потребителите. Apple изтъкна ефективността на 3 nm A17 Pro, така че очакванията бяха iPhone 15 Pro и 15 Pro Max да заемат първото...

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес. След повече от три месеца бета тестове, актуализацията ще е достъпна за iPhone Xr и по-нови модели и ще донесе множество нови функции и подобрения. StandBy StandBy е нов режим на екрана, който ви предоставя полезна информация,...

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Най-очакваните продукти, които Apple представи на своето есенно събитие Wonderlust снощи разбира се са четирите модела от серията iPhone 15. За съжаление, поне за мен, тръпката от представянето на новите продукти някак си вече не е същата, тъй като 99% от слуховете до...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This