Изберете страница

Бенчмарк тестовете на iPhone 13 отново оставят Android да диша прахта

Apple обяви iPhone 13 само преди дни, но бенчмарк тестовете на устройствата вече започват да се появяват. Не е изненада, че новите телефони на компанията са по-бързи от предшествениците си, но резултатите също така показват отново, че Apple е приблизително поколение или повече пред Android конкуренцията, що се отнася до сурова енергия.

За справка, при използване на популярните Geekbench 5 тестове, устройства от висок клас със Snapdragon 888, най-разпространения флагмански процесор, са склонни да постигнат приблизително 1100 точки при едноядрените и 3500 при многоядрените тестове. Ето например OnePlus 9 Pro:

Това обаче означава изоставане от процесора A14 Bionic в iPhone 12 Pro Max, който отбелязва приблизително 1600 и 4100 точки в двата теста. Трябва да отбележим още и това, че iPhone 12 стартира доста преди Snapdragon 888 дори да бъде обявен:

Що се отнася до новия iPhone 13 и неговия A15 Bionic, това не е най-драматичният скок в производителността, но Apple запазва своето предимство:

Съчетано с оптимизацията и тясната интеграция със собствения софтуер на компанията, iPhone просто изпреварва всеки телефон с Android по отношение на сурова производителност.

Надеждата в противниковия лагер беше собствения чип на Google – Tensor, но възоснова на ранните течове, изглежда, че и той няма да настигне този на Apple. Все пак Google обяви, че чипът й е много по-фокусиран върху задачи за машинно обучение, отколкото върху традиционните показатели за скорост.

Въпреки, че бенчмарк тестовете нямат толкова голямо значение при ежедневна употреба, iPhone все още има с какво да се похвали пред Android феновете, що се отнася до чиста производителност.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This