Изберете Страница

Бенчмарк тестовете на iPhone 13 отново оставят Android да диша прахта

Apple обяви iPhone 13 само преди дни, но бенчмарк тестовете на устройствата вече започват да се появяват. Не е изненада, че новите телефони на компанията са по-бързи от предшествениците си, но резултатите също така показват отново, че Apple е приблизително поколение или повече пред Android конкуренцията, що се отнася до сурова енергия.

За справка, при използване на популярните Geekbench 5 тестове, устройства от висок клас със Snapdragon 888, най-разпространения флагмански процесор, са склонни да постигнат приблизително 1100 точки при едноядрените и 3500 при многоядрените тестове. Ето например OnePlus 9 Pro:

Това обаче означава изоставане от процесора A14 Bionic в iPhone 12 Pro Max, който отбелязва приблизително 1600 и 4100 точки в двата теста. Трябва да отбележим още и това, че iPhone 12 стартира доста преди Snapdragon 888 дори да бъде обявен:

Що се отнася до новия iPhone 13 и неговия A15 Bionic, това не е най-драматичният скок в производителността, но Apple запазва своето предимство:

Съчетано с оптимизацията и тясната интеграция със собствения софтуер на компанията, iPhone просто изпреварва всеки телефон с Android по отношение на сурова производителност.

Надеждата в противниковия лагер беше собствения чип на Google – Tensor, но възоснова на ранните течове, изглежда, че и той няма да настигне този на Apple. Все пак Google обяви, че чипът й е много по-фокусиран върху задачи за машинно обучение, отколкото върху традиционните показатели за скорост.

Въпреки, че бенчмарк тестовете нямат толкова голямо значение при ежедневна употреба, iPhone все още има с какво да се похвали пред Android феновете, що се отнася до чиста производителност.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This