Изберете Страница

Бенчмарк тестовете на iPhone 13 отново оставят Android да диша прахта

Apple обяви iPhone 13 само преди дни, но бенчмарк тестовете на устройствата вече започват да се появяват. Не е изненада, че новите телефони на компанията са по-бързи от предшествениците си, но резултатите също така показват отново, че Apple е приблизително поколение или повече пред Android конкуренцията, що се отнася до сурова енергия.

За справка, при използване на популярните Geekbench 5 тестове, устройства от висок клас със Snapdragon 888, най-разпространения флагмански процесор, са склонни да постигнат приблизително 1100 точки при едноядрените и 3500 при многоядрените тестове. Ето например OnePlus 9 Pro:

Това обаче означава изоставане от процесора A14 Bionic в iPhone 12 Pro Max, който отбелязва приблизително 1600 и 4100 точки в двата теста. Трябва да отбележим още и това, че iPhone 12 стартира доста преди Snapdragon 888 дори да бъде обявен:

Що се отнася до новия iPhone 13 и неговия A15 Bionic, това не е най-драматичният скок в производителността, но Apple запазва своето предимство:

Съчетано с оптимизацията и тясната интеграция със собствения софтуер на компанията, iPhone просто изпреварва всеки телефон с Android по отношение на сурова производителност.

Надеждата в противниковия лагер беше собствения чип на Google – Tensor, но възоснова на ранните течове, изглежда, че и той няма да настигне този на Apple. Все пак Google обяви, че чипът й е много по-фокусиран върху задачи за машинно обучение, отколкото върху традиционните показатели за скорост.

Въпреки, че бенчмарк тестовете нямат толкова голямо значение при ежедневна употреба, iPhone все още има с какво да се похвали пред Android феновете, що се отнася до чиста производителност.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone през 2022 година на фона на цялостното забавяне на пазара на смартфони, твъди Bloomberg. Компанията е поръчала 90 милиона бройки iPhone 14, колкото и iPhone 13 през същия период на миналата година. Apple очаква да произведе...

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Apple планира да увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо, въпреки че не разкрива точни цифри. В свой пост в Twitter той посочва, че средната продажна цена на цялата гама iPhone 14 ще се увеличи с около 15% в сравнение с...

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията най-сетне се завръща с последната iOS 16 beta 5. Това беше едно от най-честите желания на потребителите, след като Apple го премахна с пускането на iPhone X. За да бъде активирана опцията, ще трябва да посетите настройките и секцията “батерия”....

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This