Изберете страница

Бенчмарк тестовете на iPhone 13 отново оставят Android да диша прахта

Apple обяви iPhone 13 само преди дни, но бенчмарк тестовете на устройствата вече започват да се появяват. Не е изненада, че новите телефони на компанията са по-бързи от предшествениците си, но резултатите също така показват отново, че Apple е приблизително поколение или повече пред Android конкуренцията, що се отнася до сурова енергия.

За справка, при използване на популярните Geekbench 5 тестове, устройства от висок клас със Snapdragon 888, най-разпространения флагмански процесор, са склонни да постигнат приблизително 1100 точки при едноядрените и 3500 при многоядрените тестове. Ето например OnePlus 9 Pro:

Това обаче означава изоставане от процесора A14 Bionic в iPhone 12 Pro Max, който отбелязва приблизително 1600 и 4100 точки в двата теста. Трябва да отбележим още и това, че iPhone 12 стартира доста преди Snapdragon 888 дори да бъде обявен:

Що се отнася до новия iPhone 13 и неговия A15 Bionic, това не е най-драматичният скок в производителността, но Apple запазва своето предимство:

Съчетано с оптимизацията и тясната интеграция със собствения софтуер на компанията, iPhone просто изпреварва всеки телефон с Android по отношение на сурова производителност.

Надеждата в противниковия лагер беше собствения чип на Google – Tensor, но възоснова на ранните течове, изглежда, че и той няма да настигне този на Apple. Все пак Google обяви, че чипът й е много по-фокусиран върху задачи за машинно обучение, отколкото върху традиционните показатели за скорост.

Въпреки, че бенчмарк тестовете нямат толкова голямо значение при ежедневна употреба, iPhone все още има с какво да се похвали пред Android феновете, що се отнася до чиста производителност.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This