Изберете Страница

Безжичното зареждане на iPhone 8 ще използва по-бавен стандарт

Японският блог Macotakara публикува вчера нов доклад, който се фокусира върху дългоочакваната функция за безжично зареждане на новото поколение iPhone . Според цитраните анонимни източници, Apple е ще използва по-бавния стандарт, което означава, че индуктивното зареждане ще работи на 7.5 W – около половината от скоростта на най-новите Qi стандарти.

Блогът посочва още, че според същите източници, Apple ще изисква MFi лицензи за подложките за зареждане от трети страни, което би означавало, че съществуващите аксесоари няма да бъдат поддържани. Както вече знаете, предишните слухове предполагат, че функцията за безжично зареждане ще бъде активирана с последваща актуализация на софтуера, подобно на ефекта Bokeh за камерата на iPhone 7 Plus, а подложката за зареждане няма да бъде включена в комплекта на телефона и ще се продава като отделен аксесоар. Тази функция ще е сред водещите характеристики на тозгодишното поколение iPhone и ще присъства и в трите нови модела.

Наскоро видяхме и снимка, публикувана от дизайнера Бенджамин Гескин, на която е заснета платката на телефона:

Известният анализатор Минг-Чи Куо вече прогнозира през февруари, че компанията ще използва L-образна форма, а тези нови течове само потвърждават твърденията му. Подобна технология ще бъде използвана за пръв път за iPhone и ще позволи на Apple да опакова повече функционалност в по-малко пространство, като ще даде възможност и за вграждане по-голяма L-образна батерия. Увеличаването на капацитета на батерията също е решаващ елемент от дизайна на новия iPhone, който ще разполага и с по-голям OLED екран в почти същото шаси – малко по-голямо от това на 4.7 инчовия модел в момента. И доката iPhone 7 има едва 1960 mAh батерия, предполата се , че капацитетът на тази на iPhone 8 ще надхвърли 2700 mAh.

Разбира се всичко това са само спекулации, породени от слухове и твърдения на анонимни източници, а до колко верни са те, ще стане ясно само след две седмици, на 12 септември, когато според последните прогнози ще се проведе официалното есенно събитие на Apple. Компанията все още не е разпратила поканите, но ако предположенията за датата са верни, това може би ще се случи още преди края на тази седмица.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini, твърди южнокорейското издание The Elec. Според доклада, компанията е започнала да разработва и 20-инчово сгъваемо устройство, което вероятно ще се превърне в MacBook Pro. 20-инчовото сгъваемо...

Apple пусна iOS 16.2 RC

Apple пусна iOS 16.2 RC

Малко повече от седмица след четвъртите бета версии, Apple пусна iOS 16.2 RC и iPadOS 16.2 RC. Те предлагат криптиране от край до край с възможност за избор на допълнителни функции на iCloud, като опцията ще пристигне за всички потребители в САЩ с официалните версии...

Apple Car вероятно ще стартира през 2026 година на цена под 100 000 долара

Apple Car вероятно ще стартира през 2026 година на цена под 100 000 долара

Apple отдавна работи по свой собствен автоомбил, наричан Apple Car. Проектът носи името Titan и последните слухове сочат, че стартът на автомобила е отложен за 2026 година, а цената му ще е под 100 000 долара. Преди това се очакваше Apple Car да излезе на пазара през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This