Изберете Страница

Безжичното зареждане на iPhone 8 ще използва по-бавен стандарт

Японският блог Macotakara публикува вчера нов доклад, който се фокусира върху дългоочакваната функция за безжично зареждане на новото поколение iPhone . Според цитраните анонимни източници, Apple е ще използва по-бавния стандарт, което означава, че индуктивното зареждане ще работи на 7.5 W – около половината от скоростта на най-новите Qi стандарти.

Блогът посочва още, че според същите източници, Apple ще изисква MFi лицензи за подложките за зареждане от трети страни, което би означавало, че съществуващите аксесоари няма да бъдат поддържани. Както вече знаете, предишните слухове предполагат, че функцията за безжично зареждане ще бъде активирана с последваща актуализация на софтуера, подобно на ефекта Bokeh за камерата на iPhone 7 Plus, а подложката за зареждане няма да бъде включена в комплекта на телефона и ще се продава като отделен аксесоар. Тази функция ще е сред водещите характеристики на тозгодишното поколение iPhone и ще присъства и в трите нови модела.

Наскоро видяхме и снимка, публикувана от дизайнера Бенджамин Гескин, на която е заснета платката на телефона:

Известният анализатор Минг-Чи Куо вече прогнозира през февруари, че компанията ще използва L-образна форма, а тези нови течове само потвърждават твърденията му. Подобна технология ще бъде използвана за пръв път за iPhone и ще позволи на Apple да опакова повече функционалност в по-малко пространство, като ще даде възможност и за вграждане по-голяма L-образна батерия. Увеличаването на капацитета на батерията също е решаващ елемент от дизайна на новия iPhone, който ще разполага и с по-голям OLED екран в почти същото шаси – малко по-голямо от това на 4.7 инчовия модел в момента. И доката iPhone 7 има едва 1960 mAh батерия, предполата се , че капацитетът на тази на iPhone 8 ще надхвърли 2700 mAh.

Разбира се всичко това са само спекулации, породени от слухове и твърдения на анонимни източници, а до колко верни са те, ще стане ясно само след две седмици, на 12 септември, когато според последните прогнози ще се проведе официалното есенно събитие на Apple. Компанията все още не е разпратила поканите, но ако предположенията за датата са верни, това може би ще се случи още преди края на тази седмица.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Джон Просър сподели нови рендери на iPhone 14 Pro, които ни предоставят най-точния поглед върху бъдещите промени в дизайна му. Във видеото си в каннала Front Page Tech, той разкрива концепцията, създадена от дизайнера Ян Зелбо:...

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Въпреки че у нас вече не се говори за пандемията от COVID-19 и всички мерки останаха в миналото, в други части на света това не е така. За съжаление точно в един от тези региони се произвежда iPhone - Китай. Все още има риск поне един от предстоящите модели iPhone 14...

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

Миналогодишните iPhone 13 Pro и 13 Max бяха първите модели на Apple със 120 Hz ProMotion дисплей. Техните наследници тази година ще продължат да използват технологията, но техните дисплеи ще могат да се похвалят с разширена променливост на честотата на опресняване. За...

0 коментара

Подайте коментар