Изберете страница

Безжичното зареждане на iPhone 8 ще използва по-бавен стандарт

Японският блог Macotakara публикува вчера нов доклад, който се фокусира върху дългоочакваната функция за безжично зареждане на новото поколение iPhone . Според цитраните анонимни източници, Apple е ще използва по-бавния стандарт, което означава, че индуктивното зареждане ще работи на 7.5 W – около половината от скоростта на най-новите Qi стандарти.

Блогът посочва още, че според същите източници, Apple ще изисква MFi лицензи за подложките за зареждане от трети страни, което би означавало, че съществуващите аксесоари няма да бъдат поддържани. Както вече знаете, предишните слухове предполагат, че функцията за безжично зареждане ще бъде активирана с последваща актуализация на софтуера, подобно на ефекта Bokeh за камерата на iPhone 7 Plus, а подложката за зареждане няма да бъде включена в комплекта на телефона и ще се продава като отделен аксесоар. Тази функция ще е сред водещите характеристики на тозгодишното поколение iPhone и ще присъства и в трите нови модела.

Наскоро видяхме и снимка, публикувана от дизайнера Бенджамин Гескин, на която е заснета платката на телефона:

Известният анализатор Минг-Чи Куо вече прогнозира през февруари, че компанията ще използва L-образна форма, а тези нови течове само потвърждават твърденията му. Подобна технология ще бъде използвана за пръв път за iPhone и ще позволи на Apple да опакова повече функционалност в по-малко пространство, като ще даде възможност и за вграждане по-голяма L-образна батерия. Увеличаването на капацитета на батерията също е решаващ елемент от дизайна на новия iPhone, който ще разполага и с по-голям OLED екран в почти същото шаси – малко по-голямо от това на 4.7 инчовия модел в момента. И доката iPhone 7 има едва 1960 mAh батерия, предполата се , че капацитетът на тази на iPhone 8 ще надхвърли 2700 mAh.

Разбира се всичко това са само спекулации, породени от слухове и твърдения на анонимни източници, а до колко верни са те, ще стане ясно само след две седмици, на 12 септември, когато според последните прогнози ще се проведе официалното есенно събитие на Apple. Компанията все още не е разпратила поканите, но ако предположенията за датата са верни, това може би ще се случи още преди края на тази седмица.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This