Японският блог Macotakara публикува вчера нов доклад, който се фокусира върху дългоочакваната функция за безжично зареждане на новото поколение iPhone . Според цитраните анонимни източници, Apple е ще използва по-бавния стандарт, което означава, че индуктивното зареждане ще работи на 7.5 W – около половината от скоростта на най-новите Qi стандарти.

Блогът посочва още, че според същите източници, Apple ще изисква MFi лицензи за подложките за зареждане от трети страни, което би означавало, че съществуващите аксесоари няма да бъдат поддържани. Както вече знаете, предишните слухове предполагат, че функцията за безжично зареждане ще бъде активирана с последваща актуализация на софтуера, подобно на ефекта Bokeh за камерата на iPhone 7 Plus, а подложката за зареждане няма да бъде включена в комплекта на телефона и ще се продава като отделен аксесоар. Тази функция ще е сред водещите характеристики на тозгодишното поколение iPhone и ще присъства и в трите нови модела.

Наскоро видяхме и снимка, публикувана от дизайнера Бенджамин Гескин, на която е заснета платката на телефона:

Известният анализатор Минг-Чи Куо вече прогнозира през февруари, че компанията ще използва L-образна форма, а тези нови течове само потвърждават твърденията му. Подобна технология ще бъде използвана за пръв път за iPhone и ще позволи на Apple да опакова повече функционалност в по-малко пространство, като ще даде възможност и за вграждане по-голяма L-образна батерия. Увеличаването на капацитета на батерията също е решаващ елемент от дизайна на новия iPhone, който ще разполага и с по-голям OLED екран в почти същото шаси – малко по-голямо от това на 4.7 инчовия модел в момента. И доката iPhone 7 има едва 1960 mAh батерия, предполата се , че капацитетът на тази на iPhone 8 ще надхвърли 2700 mAh.

Разбира се всичко това са само спекулации, породени от слухове и твърдения на анонимни източници, а до колко верни са те, ще стане ясно само след две седмици, на 12 септември, когато според последните прогнози ще се проведе официалното есенно събитие на Apple. Компанията все още не е разпратила поканите, но ако предположенията за датата са верни, това може би ще се случи още преди края на тази седмица.