Анализаторът Минг-Чи Куо, хвърли ново съмнение върху потенциалните възможности на наследника на iPhone SE, който се очаква да дебютира тази пролет. Той поставя под съмнение слуховете за добавяне на безжично зареждане, или други забележителни функции по няколко причини.

На първо място анализаторът изрично отхвърля вероятността за промяна във формата на телефона, добавяне на 3D сензори за наблюдение или безжично зареждане, след като наскоро се чу, че той може би ще има стъклен заден панел подобно на iPhone 8. Куо вярва, че ресурсите на Apple до голяма степен ще бъдат впрегнати в актуализирането на iPhone X, което прави много малка възможността iPhone SE 2 да бъде забележителен ъпгрейд. Според него възможност за безжично зареждане би могла да се добави едва с пускането на iOS 12, но все пак е малко вероятно за този бюджетен модел. Много по-възможно е малкият смартфон да получи по-евтини компоненти и леко подобрен процесор, който ще може да поддръжа iOS 12, тъй като в ниската ценова категория е предвиден и 6.1 инчовия LCD модел, който ще е в центъра на вниманието с функцията Face ID, докато двата OLED варианта ще формират високия ценови сегмент.

Можем само да се надяваме, че прогнозите на анализатора няма да се сбъднат и така очакваният малък модел ще получи своя голям ъпгрейд за радост на любителите на компактния формфактор, но все пак това ще стане ясно по-късно тази пролет.