Изберете страница

Батерията може да е най-добрия довод за ъпгрейд на iPhone тази година

Освен природен катаклизъм, няма нищо, което да попречи на Apple да пусне iPhone 13 навреме тази година. Това означава, че официалното събитие ще се проведе в средата на септември, а датата на излизане на пазара ще е някъде в края на същия месец. Apple не предупреди инвеститорите, че следващото поколение iPhone ще се забави тази година, както се случи през 2020, а различни доклади по веригата за доставки сочат, че компанията вече е започнала да доставя ключови компоненти преди производството.

Всички тези факти потвърждават идеята, че стартът на iPhone 13 ще е през септември. Ако вече си търсите причина да закупите някой от новите модели, има нещо, което може да послужи като довод преди всичко останало. Това са слуховете за капацитета на батерията на iPhone 13.

Всъщност тазгодишното поколение iPhone няма да е голям ъпгрейд, спрямо миналогодишните модели. То ще е по-скоро 12s, а някои слухове сочат и iPhone 12s като вероятен начин за избягване не фаталното число 13 в номерацията. Според слуховете четирите модела от серията ще имат почти същите размери като техните предшественици, но ще са с около 0.2 мм по-дебели.

Това може и да не изглежда като голяма промяна, но всъщност тази допълнителна дебелина може да позволи на Apple да увеличи значително капацитета на батерията. Всичко е свъзано с допълнителния обем, който осигурява повеме място.

Има основателна причина за увеличението на капацитета на батерията и това е вероятно по-енергоемкият 120 Hz ProMotion дисплей. Въпреки, че ще включва по-ефективната технология на Apple за динамична честота на опресняване, този екран ще се уждае от повече енергия от 60 Hz панели до сега.

Въпреки, че слуховете сочат 120 Hz екран само за Pro моделите iPhone 13, всичките четири модела ще получат по-голяма батерия. Нов доклад на ZDNet посочва, че новият Pro Max ще е с 3687 mAh батерия, Pro – с 3095 mAh, mini ще получи 2406 mAh, а стандартният iPhone 13 – 3095 mAh, като Pro, тъй като това най-вероятно ще е най-продавания модел тази година.

Освен, че увеличава капацитета на батериите на своите телефони, за да предложи по-дълъг живот, компанията разбира се ще предложи още един ъпгрейд, който лоялните й фенове вече приемат за даденост и това е чипът A15 Bionic. Това ще е 5 nm чип, който ще осигури повече скорост и ефективност. Комбинацията му с по-мощна батерия пък от своя страна, ще осигури по-добър живот на батерията на iPhone 13 и ще ви даде основателна причина да смените старото си устройство с някой от четирите нови модела след по-малко от месец.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This