Изберете Страница

Батерията може да е най-добрия довод за ъпгрейд на iPhone тази година

Освен природен катаклизъм, няма нищо, което да попречи на Apple да пусне iPhone 13 навреме тази година. Това означава, че официалното събитие ще се проведе в средата на септември, а датата на излизане на пазара ще е някъде в края на същия месец. Apple не предупреди инвеститорите, че следващото поколение iPhone ще се забави тази година, както се случи през 2020, а различни доклади по веригата за доставки сочат, че компанията вече е започнала да доставя ключови компоненти преди производството.

Всички тези факти потвърждават идеята, че стартът на iPhone 13 ще е през септември. Ако вече си търсите причина да закупите някой от новите модели, има нещо, което може да послужи като довод преди всичко останало. Това са слуховете за капацитета на батерията на iPhone 13.

Всъщност тазгодишното поколение iPhone няма да е голям ъпгрейд, спрямо миналогодишните модели. То ще е по-скоро 12s, а някои слухове сочат и iPhone 12s като вероятен начин за избягване не фаталното число 13 в номерацията. Според слуховете четирите модела от серията ще имат почти същите размери като техните предшественици, но ще са с около 0.2 мм по-дебели.

Това може и да не изглежда като голяма промяна, но всъщност тази допълнителна дебелина може да позволи на Apple да увеличи значително капацитета на батерията. Всичко е свъзано с допълнителния обем, който осигурява повеме място.

Има основателна причина за увеличението на капацитета на батерията и това е вероятно по-енергоемкият 120 Hz ProMotion дисплей. Въпреки, че ще включва по-ефективната технология на Apple за динамична честота на опресняване, този екран ще се уждае от повече енергия от 60 Hz панели до сега.

Въпреки, че слуховете сочат 120 Hz екран само за Pro моделите iPhone 13, всичките четири модела ще получат по-голяма батерия. Нов доклад на ZDNet посочва, че новият Pro Max ще е с 3687 mAh батерия, Pro – с 3095 mAh, mini ще получи 2406 mAh, а стандартният iPhone 13 – 3095 mAh, като Pro, тъй като това най-вероятно ще е най-продавания модел тази година.

Освен, че увеличава капацитета на батериите на своите телефони, за да предложи по-дълъг живот, компанията разбира се ще предложи още един ъпгрейд, който лоялните й фенове вече приемат за даденост и това е чипът A15 Bionic. Това ще е 5 nm чип, който ще осигури повече скорост и ефективност. Комбинацията му с по-мощна батерия пък от своя страна, ще осигури по-добър живот на батерията на iPhone 13 и ще ви даде основателна причина да смените старото си устройство с някой от четирите нови модела след по-малко от месец.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата, произведен от Sony, който все още не е пуснат на пазара, твърдят последните слухове. Според доклад на Nikkei, Apple ще използва най-новия и съвременен сензор на Sony за предстоящата си серия iPhone 15. Той ще удвои сигнала...

Инженер на Apple разкри подробности за разработката на AirPods Pro 2

Инженер на Apple разкри подробности за разработката на AirPods Pro 2

Инженерът на Apple Есге Андерсен, който работи в акустичния екип на компанията, не вярва, че настоящата Bluetooth технология е ограничаващ фактор за качеството на звука за AirPods. Той разкри някои подробности за разработката на AirPods Pro 2 в интервю за списание...

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple е имала планове да представи тази година Apple Pencil с цена от 49 долара, който поддържа iPhone, но се е отказала от устройството в последния момент, твърди нов слух. At the Apple Event in September, Apple was originally going to release a new Apple Pencil...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This