Потребителите с iPhone 6Plus, които се надяват да се възползват от намалената цена за извънгаранционна замяна на батерията, ще трябва да изчакат няколко месеца, тъй като Apple обяви, че няма достатъчно количества и нови доставки ще има едва през март – април. Това стана ясно от вътрешен документ, разпространен до Apple Store и оторизираните сервизи на компанията тази седмица.

Според него, батерии за останалите модели са налични в повечето държави и няма да се наложи голямо изчакване за поръчките.

Всъщност компанията отбелязва, че времето за доставка може да варира в някои региони, като Близкия изток, Африка, Латинска Америка, Русия и Турция, но MacRumors вече получи имейли от няколко свои читатели, които притежават iPhone 6 Plus и се оплакват, че замяната на батерията им ще може да бъде извършена едва през март или април.

Както при всяка ситуация, свързана с търсене и предлагане, наличностите на батериите ще варират според местоположението и преди да се отправите към най-близкия оторизиран сервиз, е добре да се осведомите дали има нужната батерия за вашия модел телефон. Намалената цена на услугата е в сила до 31 декември тази година, така че има достатъчно време да бъдат обслужени всички желаещи клиенти на компанията.